Veganski snickers
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganski snickers

SESTAVINE:

* 100 g mletih mandljev

* 120 g datljev

* 2 merici vaniljevega proteinskega praška

* 200 g arašidov (ali oreščkov po želji)

* 8 zvrhanih žlic kokosovega sladkorja

* 2 žlici kokosove smetane

* 2-3 žlice javorjevega sirupa

* 300 g temne čokolade



OPIS POSTOPKA: Če je mogoče datlje namočimo čez noč, ali vsaj 1 uro prej. Čokolado stopimo na pari in z žličko malo nanesemo v silikonske modelčke za muffine da prekrije pod in malo razlijemo po straneh, nato damo modelčke v zamrzovalnik da se čokolada hitro strdi. Datlje odcedimo in damo v blender z mletimi mandlji in proteinskim praškom. Da je masa lepo kompaktna in se zlepi skupaj bo mogoče potrebno doliti malo vode - dodajate po žličkah da ne bo premokro. Modelčke vzamemo iz zamrzovalnika in dodamo maso približno 1 cm. Dodamo oreščke, da prekrijejo maso. V skodelici zmešamo kokosov sladkor, kokosovo smetano in javorjev sirup. Ker je kokosov sladkor bol topljiv kot navaden sladkor ga ne rabimo dat na ogenj. Je dovolj če damo mešanico za minutko na radiator v zimskem času, poleti je pa po navadi ozračje samo dovolj toplo, da se kokosov sladkor povsem stopi. Zmešamo da je gladko in z žlico polijemo po oreščkih (okoli pol velike žlice v vsak modelček, oz. po okusu). Preostanek čokolade polijemo po vrhu, približno žlico za vsak modelček, da prekrije vso maso. Modelčke damo v hladilnik vsaj par ur ali čez noč, da se čokolada popolnoma strdi. Če se komu mudi se lahko dajo tudi v zamrzovalnik ;) Snikersi morajo ostati v hladilniku preden se pojejo, ker se na sobni temperaturi karamela začne topiti.

ČAS PRIPRAVE: 20 min

RECEPT PRIPRAVILA: Mirna Polanec


,* 100 g mletih mandljev ,* 120 g datljev ,* 2 merici vaniljevega proteinskega praška ,* 200 g arašidov (ali oreščkov po želji) ,* 8 zvrhanih žlic kokosovega sladkorja ,* 2 žlici kokosove smetane ,* 2-3 žlice javorjevega sirupa ,* 300 g temne čokolade , , Če je mogoče datlje namočimo čez noč, ali vsaj 1 uro prej. Čokolado stopimo na pari in z žličko malo nanesemo v silikonske modelčke za muffine da prekrije pod in malo razlijemo po straneh, nato damo modelčke v zamrzovalnik da se čokolada hitro strdi. Datlje odcedimo in damo v blender z mletimi mandlji in proteinskim praškom. Da je masa lepo kompaktna in se zlepi skupaj bo mogoče potrebno doliti malo vode - dodajate po žličkah da ne bo premokro. Modelčke vzamemo iz zamrzovalnika in dodamo maso približno 1 cm. Dodamo oreščke, da prekrijejo maso. V skodelici zmešamo kokosov sladkor, kokosovo smetano in javorjev sirup. Ker je kokosov sladkor bol topljiv kot navaden sladkor ga ne rabimo dat na ogenj. Je dovolj če damo mešanico za minutko na radiator v zimskem času, poleti je pa po navadi ozračje samo dovolj toplo, da se kokosov sladkor povsem stopi. Zmešamo da je gladko in z žlico polijemo po oreščkih (okoli pol velike žlice v vsak modelček, oz. po okusu). Preostanek čokolade polijemo po vrhu, približno žlico za vsak modelček, da prekrije vso maso. Modelčke damo v hladilnik vsaj par ur ali čez noč, da se čokolada popolnoma strdi. Če se komu mudi se lahko dajo tudi v zamrzovalnik ;) Snikersi morajo ostati v hladilniku preden se pojejo, ker se na sobni temperaturi karamela začne topiti.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.