Veganski raffaelo

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:   
* 3 dcl kokosovega mleka (iz pločevinke)
* 1 dcl lešnikovega/kokosovega/poljubnega napitka
* 1 zavitek vanilijevega pudinga
* 1 žlica vanilijevega sladkorja ali aroma vanilije
* 180 g kokosove moke
* 6 žlic kokosovega sladkorja
* med 20-30 olupljenih mandljev (okoli 30 g)
* 5 žlic gresa za dojenčke 

OPIS POSTOPKA: 
Segrejemo kokosovo mleko, občasno premešamo. V drugi posodi zmešamo puding, vanilijev sladkor in sladkor in prilijemo 1 dcl rastlinskega napitka. Zmešamo v tekočo maso. Ko kokosovo mleko zavre, mu dodamo puding mešanico. Zmanjšamo temperaturo. Dobro premešamo in vmešamo kokos. V manjših deležih, recimo 30 g naenkrat. Mešamo še, dokler ne dobimo goste mase. Od vsega kokosa bi naj bilo približno 150 g le-tega v masi, ostalo za posip. Po potrebi dodajamo gres. Mogoče kakšno žlico več, kot manj. Gres je tako droben, da tudi, če bi ga dodali v ohlajeno maso, se ne bi čutil. Maso pokrijemo s folijo in damo hladit. Če ugotovimo, da je masa še vedno preredka po tem, ko jo vzamemo iz skrinje, ji še vedno lahko dodamo kakšno žlico kokosa. Testo jemljemo v enakomernih kupčkih iz posode, vanj skrijem mandelj in med rokami oblikujemo kroglico. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Vanja Šantl 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek