Veganski mlečni riž z borovnicami in sivko
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganski mlečni riž z borovnicami in sivko

SESTAVINE:
Sivkin sirup:
* 50 g sladkorja
* 50 ml vode
* 1/2 žlice jedilne sivke

Borovničev pire:
* 100 g zamrznjenih borovnic
* 1/2 žličke limoninega soka
* 2 žlici sivkinega sirupa
* 2 žlički koruznega škroba
* 2 žlički vode

Veganski mlečni riž:
* 100 g riža
* 400 ml sojinega napitka
* ščepec soli
* 1/4 žličke vanilije v prahu
* 1 žlička sladkorja

OPIS POSTOPKA:
Sivkin pire: V posodo za kuhanje dodaj vse sestavine, dobro premešaj in zavri. Odstavi, pokrij in pusti stati okoli 15 minut. Sivkin sirup precedi, postavi v kozarček in ohladi. V hladilniku zdrži do 1 tedna.

Borovničev pire: V posodo za kuhanje dodaj zamrznjene borovnice in limonin sok. Zavri in kuhaj toliko časa, dokler se borovnice ne zmehčajo. V manjši posodici zmešaj koruzni škrob in vodo. Med mešanjem dodaj maso borovnicam in kuhaj okoli 5 minut. Odstavi in rahlo ohladi. Dodaj sivkin sirup in vse skupaj zmešaj s paličnim mešalnikom. Postavi v hladilnik.

Veganski mlečni riž: V posodo za kuhanje dodaj riž, sojin napitek, sol, sladkor in vanilijo. Premešaj, zavri in kuhaj okoli 40 minut. Vmes večkrat premešaj. Kuhan veganski mlečni riž prestavi na 2 krožnika, dodaj borovničev pire s sivko in po želji narezane mandlje in sveže borovnice.

ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVIL:
 Gašper Plankar
Sivkin pire: V posodo za kuhanje dodaj vse sestavine, dobro premešaj in zavri. Odstavi, pokrij in pusti stati okoli 15 minut. Sivkin sirup precedi, postavi v kozarček in ohladi. V hladilniku zdrži do 1 tedna.Borovničev pire: V posodo za kuhanje dodaj zamrznjene borovnice in limonin sok. Zavri in kuhaj toliko časa, dokler se borovnice ne zmehčajo. V manjši posodici zmešaj koruzni škrob in vodo. Med mešanjem dodaj maso borovnicam in kuhaj okoli 5 minut. Odstavi in rahlo ohladi. Dodaj sivkin sirup in vse skupaj zmešaj s paličnim mešalnikom. Postavi v hladilnik.Veganski mlečni riž: V posodo za kuhanje dodaj riž, sojin napitek, sol, sladkor in vanilijo. Premešaj, zavri in kuhaj okoli 40 minut. Vmes večkrat premešaj. Kuhan veganski mlečni riž prestavi na 2 krožnika, dodaj borovničev pire s sivko in po želji narezane mandlje in sveže borovnice.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.