Veganski konopljini njoki z gobicami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganski konopljini njoki z gobicami

SESTAVINE: 
* Konopljini njoki (konopljina moka, ostra bela moka, krompir, indijski trpotec) 
* Vloženi šampinjoni 
* Kokosova smetana 
* Čebula 
* Sol, poper, mleta bazilika 
* Listi zelene solate (kristalka ali katera druga) za serviranje

OPIS POSTOPKA:
 Konopljine njoke kupimo že narejene ali jih naredimo sami. Če jih delamo sami, je recept priložen. Damo jih kuhati v vrelo vodo (kuhajo se približno 15 minut). Medtem na žlici ali dveh vode podušimo narezano čebulo. Dodamo vložene šampinjone. Malce podušimo vse skupaj. Dodamo kokosovo smetano. Poskusimo in če je potrebno, dodamo sol (po navadi so slani vloženi šampinjoni in tudi smetana ima svojstven okus, tako da presodimo, če je sol sploh potrebna). Dodamo še poper.  Ko se sestavine lepo povežejo in ko se njoki skuhajo, jih dodamo omaki in premešamo. Serviramo na posteljici listov zelene solate, po vrhu zelo ustreza mleta bazilika ali celo origano.

Domači konopljini njoki
Sestavine: 
* Krompir 
* Konopljina moka 
* indijski trpotec 
* voda 
* malce pirine moke 
* malce olja

Skuhamo olupljen krompir, ga pretlačimo in pustimo, da se malce ohladi. Nato mu dodamo konopljino moko, vodo, žličko indijskega trpotca (zelo pomembno, ker deluje kot vezivo), malce olja. Vse skupaj z rokami pregnetemo v testo. Mora biti ravno prav mehko in ravno prav kompaktno. Konopljina moka je malce trša, malce bolj robustna, zato dodamo še pirino moko. Če vidimo, da manjka tekočine, dodamo vodo. Ko je testo primerne čvrstost, ga pustimo, da počiva. V tem času bo indijski trpotec lepo povezal sestavine. Po počitku (kakšna ura), oblikujemo njoke. Zlagamo jih na pladenj en zraven drugega in damo v zamrzovalnik, da rahlo zmrznejo. S tem preprečimo, da bi se lepili drug na drugega, ko jih bomo dali v vrečko za pravo hrambo v zamrzovalniku.

Dober tek! 

ČAS PRIPRAVE: 20 minut (brez priprave njokov) 
RECEPT PRIPRAVILA: Tanja Mojzer

 * Krompir * Konopljina moka * indijski trpotec * voda * malce pirine moke * malce olja Skuhamo olupljen krompir, ga pretlačimo in pustimo, da se malce ohladi. Nato mu dodamo konopljino moko, vodo, žličko indijskega trpotca (zelo pomembno, ker deluje kot vezivo), malce olja. Vse skupaj z rokami pregnetemo v testo. Mora biti ravno prav mehko in ravno prav kompaktno. Konopljina moka je malce trša, malce bolj robustna, zato dodamo še pirino moko. Če vidimo, da manjka tekočine, dodamo vodo. Ko je testo primerne čvrstost, ga pustimo, da počiva. V tem času bo indijski trpotec lepo povezal sestavine. Po počitku (kakšna ura), oblikujemo njoke. Zlagamo jih na pladenj en zraven drugega in damo v zamrzovalnik, da rahlo zmrznejo. S tem preprečimo, da bi se lepili drug na drugega, ko jih bomo dali v vrečko za pravo hrambo v zamrzovalniku.Dober tek! 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.