Veganski čokoladni piškoti z arašidovim maslom

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Veganski čokoladni piškoti z arašidovim maslomSESTAVINE:
Testo:
* 1 žlica mletih lanenih semen + 3 žlice vode
* 100ml rastlinskega mleka (sojinega, kokosovega, ovsenega…) ali vode
* 4-5 žlic kokosovega sladkorja
* 50 ml kokosovega olja
* 2 žlici arašidovega masla
* 1 žlička vanilijeve arome
* 200g moke (katerekoli)
* 1 žlička pecilnega praška
Dodatki:
* temna čokolada
* oreščki
* suho sadje
* kokos
* namazi iz oreščkov
* čokoladni preliv (kakav +agavin/javorjev sirup) … 


OPIS POSTOPKA: Za začetek pripravimo “jajce” tako, da zmešamo mleta lanena semena z vodo ter pustimo stati nekaj minut. Dodamo mleko, kokosov sladkor, kokosovo olje, arašidovo maslo ter vanilijevo aromo. Dobro zmešamo nato pa primešamo še moko s pecilnim praškom. Dodamo še čokolado, oreščke, suho sadje, kokos oz. katere koli dodatke želimo. Oblikujemo piškotke ter jih pečemo v pečici na 180 stopinj Celzija nekje 20-25 minut. Po tem času jih ohladimo ter po želji prelijemo s maslom iz oreščkov ali/in čokoladnim prelivom. 

ČAS PRIPRAVE: 40 min

RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin

SESTAVINE: Testo: * 1 žlica mletih lanenih semen + 3 žlice vode * 100ml rastlinskega mleka (sojinega, kokosovega, ovsenega…) ali vode * 4-5 žlic kokosovega sladkorja * 50 ml kokosovega olja * 2 žlici arašidovega masla * 1 žlička vanilijeve arome * 200g moke (katerekoli) * 1 žlička pecilnega praška Dodatki: * temna čokolada * oreščki * suho sadje * kokos * namazi iz oreščkov * čokoladni preliv (kakav +agavin/javorjev sirup) … OPIS POSTOPKA: Za začetek pripravimo “jajce” tako, da zmešamo mleta lanena semena z vodo ter pustimo stati nekaj minut. Dodamo mleko, kokosov sladkor, kokosovo olje, arašidovo maslo ter vanilijevo aromo. Dobro zmešamo nato pa primešamo še moko s pecilnim praškom. Dodamo še čokolado, oreščke, suho sadje, kokos oz. katere koli dodatke želimo. Oblikujemo piškotke ter jih pečemo v pečici na 180 stopinj Celzija nekje 20-25 minut. Po tem času jih ohladimo ter po želji prelijemo s maslom iz oreščkov ali/in čokoladnim prelivom. ČAS PRIPRAVE: 40 minRECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek