Veganski čokoladni krofki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganski čokoladni krofki

SESTAVINE:
Osnova:
* 250-300 g ajdove moke
* 100 g agavinega sirupa 
* 50 g stopljenega kokosovega olja
* 3 dl mandljevega mleka

Čokoladna glazura:
* 100 g veganske temne čokolade 
* 4 ml mandljevega mleka 
* 150 ml kokosove smetane 
* Maslo indijskih oreščkov

OPIS POSTOPKA: 1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač za krofe namastimo s kokosovim oljem.
2. V veliko posodo za mešanje presejemo moko. Dodamo ostale sestavine in mešamo, dokler ne nastane gosta masa.
3. Na pekač za krofe razporedimo testo (približno na tri četrt, ker bodo med peko še nekoliko narastli)
4. Pečemo cca 15 minut. Da je pečeno preverimo tako, da z zobotrebcem prebodemo testo. Če ostane suho, je pečeno. Pekač vzamemo ven in pustimo, da se krofi popolnoma ohladijo.
5. Medtem nad soparo stopimo čokolado, ki ji vmešamo malo mandljevega mleka in kokosovo smetano. Ko je preliv pripravljen, krofke vzamemo iz pekača in jih potopimo v nastali preliv. Ko se čokolada strdi, krofkom dodamo malo masla indijskih oreščkov.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl

Osnova: * 250-300 g ajdove moke * 100 g agavinega sirupa  * 50 g stopljenega kokosovega olja * 3 dl mandljevega mleka Čokoladna glazura: * 100 g veganske temne čokolade  * 4 ml mandljevega mleka  * 150 ml kokosove smetane  * Maslo indijskih oreščkov 1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač za krofe namastimo s kokosovim oljem. 2. V veliko posodo za mešanje presejemo moko. Dodamo ostale sestavine in mešamo, dokler ne nastane gosta masa. 3. Na pekač za krofe razporedimo testo (približno na tri četrt, ker bodo med peko še nekoliko narastli) 4. Pečemo cca 15 minut. Da je pečeno preverimo tako, da z zobotrebcem prebodemo testo. Če ostane suho, je pečeno. Pekač vzamemo ven in pustimo, da se krofi popolnoma ohladijo. 5. Medtem nad soparo stopimo čokolado, ki ji vmešamo malo mandljevega mleka in kokosovo smetano. Ko je preliv pripravljen, krofke vzamemo iz pekača in jih potopimo v nastali preliv. Ko se čokolada strdi, krofkom dodamo malo masla indijskih oreščkov.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.