Veganski čokoladni browniji iz sladkega krompirja
SESTAVINE:
* 2 velika sladka krompirja (kuhana)
* 100 g namočenih datljev
* 2-3 žlice arašidovega (mandljevega) masla
* 60 g beljakovin v prahu in/ali 1-2 žlici kakava
* preostala voda namočenih oreščkov
Okras:
* Temna čokolada s stevijo
OPIS POSTOPKA: 1. Sladki krompir narežemo na koščke in ga skuhamo. Kuhan krompir pretlačimo.
2. Dodamo še namočene datlje, beljakovine v prahu (in/ali kakav) in arašidovo maslo. Vse sestavine zmiksamo s paličnim mešalnikom ali drugim električnim sesekljalnikom. * če je masa izrazito suha lahko v manjših količinah dodamo preostalo vodo namočenih datljev. Masa mora biti kompaktna in ne tekoča. Z lopatko jo nadevamo v pekač, kot kremo.
3. Segrejemo pečico na 180°C.
4. Nadevamo v pekač (na vrh dodamo čokoladne koščke), obložen s peki papirjem in pečemo 20 min oz. dokler ni testo skozi pečeno.
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)