Veganski čokoladni browniji iz sladkega krompirja
SESTAVINE:
* 2 velika sladka krompirja (kuhana) 
* 100 g namočenih datljev 
* 2-3 žlice arašidovega (mandljevega) masla 
* 60 g beljakovin v prahu in/ali 1-2 žlici kakava 
* preostala voda namočenih oreščkov
Okras: 
* Temna čokolada s stevijo 
 OPIS POSTOPKA: 1. Sladki krompir narežemo na koščke in ga skuhamo. Kuhan krompir pretlačimo.
 2. Dodamo še namočene datlje, beljakovine v prahu (in/ali kakav) in arašidovo maslo. Vse sestavine zmiksamo s paličnim mešalnikom ali drugim električnim sesekljalnikom. * če je masa izrazito suha lahko v manjših količinah dodamo preostalo vodo namočenih datljev. Masa mora biti kompaktna in ne tekoča. Z lopatko jo nadevamo v pekač, kot kremo. 
3. Segrejemo pečico na 180°C.
 4. Nadevamo v pekač (na vrh dodamo čokoladne koščke), obložen s peki papirjem in pečemo 20 min oz. dokler ni testo skozi pečeno.
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Lana Matjašič Filipič
 
 
                                     
                                 
                                
 
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                            



.png)
 
  
Komentarji (0)