Veganski borovničev cheesecake
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganski borovničev cheesecake

SESTAVINE (za 2 osebi):
Testo:
* 200 g bele pirine moke
* 1 žlica stevie
* 1 žlička pecilnega praška
* ščep soli
* 1/4 lončka mrzle vode
* 2 žlici kokosovega jogurta
* 1 žlica kokosovega olja (stopljenega na sobni temperaturi)
* 1 žlička vaniljinega ekstrakta
Nadev:
* 400 g tofuja
* 200 g kokosovega jogurta
* 6 žlic soka limone
* 2 žlički limonine lupinice
* 3 žlice stevie
* 2 žlici agavinega sirupa
* 3 žlice koruznega škroba + 1/3 lončka rastlinskega mleka
* 1 žlička vaniljinega ekstrakta
* ščep soli
Za povrhu:
* 200 g borovnic
* 2 žlici agavinega sirupa

OPIS POSTOPKA: V eni posodi združimo vse suhe sestavine, v drugi pa mokre. Mokre dobro zmešamo s suhimi, da skupaj tvorijo testo, ki ga za pol ure postavimo v hladilnik. Robove pekača za pito narahlo naoljimo, dno pa obložimo s peki papirjem. Testo razvaljamo in ga razporedimo čez pekač. Pečemo 10 minut na 180 °C. Nadev pripravimo tako, da vse sestavine zanj zmešamo v blenderju, tako da dobimo gladko gosto maso. V nadev na koncu, kar z žlico, narahlo vmešamo še nekaj borovnic. Nadev zdaj vlijemo v pekač in vse skupaj pečemo še nekje 30 minut na 180 °C. Za piko na i v kozici pokuhamo borovnice in agavin sirup ter postavimo na stran. Ko je pita pečena, po njeni površini razporedimo pripravljene borovnice, preden zarežemo vanjo, pa le počakamo vsaj toliko, da se dodobra ohladi. 

RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.