Veganske zdrave cimetove roladice

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 3

SESTAVINE:OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Testo:
* 20 g mletih lanenih semen + 3 žlice vode
* 30 g kokosovega olja
* 2 žlici stevije
* 2 žlici mlete vanilije
* 2 žlici mandljevega masla
* 200 ml vanilijevega sojinega mleka
* 20 g pecilnega praška
* 120 g ovsene moke
* 120 g kamutove moke ali pirine moke
* 10 g kvasa
* ščepec soli

Nadev:
* 30 g kokosovega olja
* 2-3 žlice mletega cimeta
* 90 g kokosovega sladkorja (se lahko nadomesti s stevijo, vendar je fajn če je hrustljava konsistenca sladkorja)
Glazura:
* 250 ml veganskega jogurta (priporočljivo okus vanilije)
* 3-6 žlic sojinega vanilijevega mleka (odvisno ali želite bolj gosto ali bol redko konsistenco)
* stevija (dodate po okusu, ker je odvisno od že same sladkosti jogurta in mleka)

OPIS POSTOPKA:
1. V posodici zmešamo skupaj lanena semena in vodo, dokler ne nastane gelasta tekstura, nato dodamo stopljeno kokosovo olje, vanilijo, stevijo in mandljevo maslo.
2. V drugo posodico damo sojino mleko ki smo ga prej malo pogreli in dodamo kvas, zmešamo in počakamo 10 min.
3. V tretjo posodo zmešamo vso moko, pecilni prašek in sol.
4. Mešanico z lanenimi semeni dodamo v sojino mleko in zmešamo, nato to zmes dodamo v posodo z moko in mešamo dokler ne dobimo testo.
5. Testo zgnetemo v obliko hlebca in ga damo v posodo ki jo pokrijemo z plastično folijo in damo za 1 uro na toplo mesto - da se testo ne zlepi na posodo jo lahko prej premažemo z oljem po želji.
6. Testo položimo na gladko površino ki smo jo prej posuli z malo moke in zrolamo da dobimo kvadratno obliko, debelina približno 1cm.
7. Kokosovo olje stopimo in ga pomažemo po testu.
8. V posodici zmešamo skupaj sladkor in cimet in mešanico posujemo po naoljenem testu.
9. Testo zvijemo v rolado, končni del obrnimo navzdol (da se nam ne razpre) in narežemo rolado na 8 kosov.
10. Posodo za peko namažemo z oljem in položimo roladice vanjo tako da vsak kos leži, pokrijemo z folijo in spet pustimo za 1 uro na toplem mestu.
11. Pečico zagrejemo na 180 stopinj in pečemo približno 30 min
12. Roladice pustimo da se ohladijo.
13. V posodici zmešamo jogurt, mleko in stevijo, poskusimo in dodamo še kaj, če bo potrebno.
14. Roladice damo na krožnik in prelijemo z glazuro :)

ČAS PRIPRAVE: čas priprave 2 uri in 30 min, čas peke 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Mirna Polanec

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek