Veganske zdrave cimetove roladice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganske zdrave cimetove roladice

SESTAVINE:

Testo:

* 20 g mletih lanenih semen + 3 žlice vode

* 30 g kokosovega olja

* 2 žlici stevije

* 2 žlici mlete vanilije

* 2 žlici mandljevega masla

* 200 ml vanilijevega sojinega mleka

* 20 g pecilnega praška

* 120 g ovsene moke

* 120 g kamutove moke ali pirine moke

* 10 g kvasa

* ščepec soli


Nadev:

* 30 g kokosovega olja

* 2-3 žlice mletega cimeta

* 90 g kokosovega sladkorja (se lahko nadomesti s stevijo, vendar je fajn če je hrustljava konsistenca sladkorja)

Glazura:

* 250 ml veganskega jogurta (priporočljivo okus vanilije)

* 3-6 žlic sojinega vanilijevega mleka (odvisno ali želite bolj gosto ali bol redko konsistenco)

* stevija (dodate po okusu, ker je odvisno od že same sladkosti jogurta in mleka)



OPIS POSTOPKA:

1. V posodici zmešamo skupaj lanena semena in vodo, dokler ne nastane gelasta tekstura, nato dodamo stopljeno kokosovo olje, vanilijo, stevijo in mandljevo maslo.

2. V drugo posodico damo sojino mleko ki smo ga prej malo pogreli in dodamo kvas, zmešamo in počakamo 10 min.

3. V tretjo posodo zmešamo vso moko, pecilni prašek in sol.

4. Mešanico z lanenimi semeni dodamo v sojino mleko in zmešamo, nato to zmes dodamo v posodo z moko in mešamo dokler ne dobimo testo.

5. Testo zgnetemo v obliko hlebca in ga damo v posodo ki jo pokrijemo z plastično folijo in damo za 1 uro na toplo mesto - da se testo ne zlepi na posodo jo lahko prej premažemo z oljem po želji.

6. Testo položimo na gladko površino ki smo jo prej posuli z malo moke in zrolamo da dobimo kvadratno obliko, debelina približno 1cm.

7. Kokosovo olje stopimo in ga pomažemo po testu.

8. V posodici zmešamo skupaj sladkor in cimet in mešanico posujemo po naoljenem testu.

9. Testo zvijemo v rolado, končni del obrnimo navzdol (da se nam ne razpre) in narežemo rolado na 8 kosov.

10. Posodo za peko namažemo z oljem in položimo roladice vanjo tako da vsak kos leži, pokrijemo z folijo in spet pustimo za 1 uro na toplem mestu.

11. Pečico zagrejemo na 180 stopinj in pečemo približno 30 min

12. Roladice pustimo da se ohladijo.

13. V posodici zmešamo jogurt, mleko in stevijo, poskusimo in dodamo še kaj, če bo potrebno.

14. Roladice damo na krožnik in prelijemo z glazuro :)



ČAS PRIPRAVE: čas priprave 2 uri in 30 min, čas peke 30 min

RECEPT PRIPRAVILA: Mirna Polanec


, 1. V posodici zmešamo skupaj lanena semena in vodo, dokler ne nastane gelasta tekstura, nato dodamo stopljeno kokosovo olje, vanilijo, stevijo in mandljevo maslo. 2. V drugo posodico damo sojino mleko ki smo ga prej malo pogreli in dodamo kvas, zmešamo in počakamo 10 min. 3. V tretjo posodo zmešamo vso moko, pecilni prašek in sol. 4. Mešanico z lanenimi semeni dodamo v sojino mleko in zmešamo, nato to zmes dodamo v posodo z moko in mešamo dokler ne dobimo testo. 5. Testo zgnetemo v obliko hlebca in ga damo v posodo ki jo pokrijemo z plastično folijo in damo za 1 uro na toplo mesto - da se testo ne zlepi na posodo jo lahko prej premažemo z oljem po želji. 6. Testo položimo na gladko površino ki smo jo prej posuli z malo moke in zrolamo da dobimo kvadratno obliko, debelina približno 1cm. 7. Kokosovo olje stopimo in ga pomažemo po testu. 8. V posodici zmešamo skupaj sladkor in cimet in mešanico posujemo po naoljenem testu. 9. Testo zvijemo v rolado, končni del obrnimo navzdol (da se nam ne razpre) in narežemo rolado na 8 kosov. 10. Posodo za peko namažemo z oljem in položimo roladice vanjo tako da vsak kos leži, pokrijemo z folijo in spet pustimo za 1 uro na toplem mestu. 11. Pečico zagrejemo na 180 stopinj in pečemo približno 30 min 12. Roladice pustimo da se ohladijo. 13. V posodici zmešamo jogurt, mleko in stevijo, poskusimo in dodamo še kaj, če bo potrebno. 14. Roladice damo na krožnik in prelijemo z glazuro :)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.