Veganske lečine tortilije s popečeno zelenjavo in kalčkovo prilogo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganske lečine tortilije s popečeno zelenjavo in kalčkovo prilogo

SESTAVINE 

TORTILIJE:

* kuhana leča

* chia semena

* himalajska sol, poper

* pehtran

* origano

* bazilika

* pirina moka

* kokosova maščoba

* sojin napitek


POPEČENA ZELENJAVA:

* korenje, paradižnik, paprika, bučka

* čebula, česen

* peteršilj, drobnjak, bazilika, origano,

* himaljska sol, poper

* kokosova maščoba

* gorčica

PRILOGA:

* sojini kalčki

SOLATA:

* kuhan krompir

* sladka koruza

* paradižnik

* zelena solata

* blitva

* orehovo olje

* jabolčni kis



OPIS POSTOPKA: V posodico damo nabrekniti chia semena, dodamo sol, pirino moko, kuhano lečo, sojin napitek, začimbe in nekaj vode (do pravšnje mase za vlivanje). Pustimo, da malo stoji. V ponev damo kockico kokosove maščobe in popražimo čebulo, česen, papriko, malo prekuhano korenje in bučko. Proti koncu dodamo še začimbe in želišča. Na koncu v skodelico dodamo še žličko gorčice. V ponev ponovno damo malo kokosove maščobe, počakamo da se segreje ter vanjo vlijemo maso za tortilije. V drugo posodo damo kuhati krompir. Med tem časom si pripravimo solato: umijemo in narežemo zeleno solato in blitvo, dodamo nekaj paradižnika, sladke koruze ter sol, kis, orehovo olje in kuhan krompir. Kot prilogo postrežemo skodelico sojinih kalčkov. Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 60 min

RECEPT PRIPRAVILA: Vanja Š.


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.