Veganske cimetove rolice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganske cimetove rolice

Garantiram ti, da te bodo te veganske cimetove rolice navdušile. Res je, da so malo drugačne, a zato nič okusne. 

SESTAVINE:
Za testo:

* 4 lončki pirine moke 
* 1 paket suhega kvasa 
* 1 lonček mlačnega (rastlinskega) mleka 
* ½ lončka stopljenega kokosovega masla 
* ½ žličke soli 
* 1 žlica kokosovega sladkorja
Za cimetov nadev: 
* 4½ žlice stopljenega kokosovega masla 
* ½ lončka kokosovega sladkorja 
* 3 - 3 ½ žličke cimeta v prahu

OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo kvasec- v skodelici zmešamo paketek suhega kvasa, ščep sladkorja, 2 žlici moke in malo mlačne vode. Pokrijemo in pustimo stati 10 minut. V večji posodi zmešamo moko, sol in žlico kokosovega sladkorja. Stopimo kokosovo maslo in mu dodamo rastlinsko mleko, ki ga rahlo segrejemo, nikakor pa ne preveč. V posodo z moko postopoma dodajamo tekoče sestavine (kvasec, maslo, mleko) in vse skupaj zgnetemo v fino testo, ki ga pustimo vzhajati 1 uro. Vzhajano testo, na rahlo pomokani površini, razvaljamo v tanek pravokotnik. Premažemo ga s stopljenim kokosovim maslom. V manjši posodi ci zmešamo kokosov sladkor in cimet ter ju enakomerno porazdelimo po testu. Testo zrolamo kot rolado, da dobimo dolgo kačo. Narežemo jo na 2-3 cm debele kose, ki jih dovolj narazen postavimo na s peki papirjem obložen pekač. Rolice položimo direktno v še ne segreto pečico in jih pustimo, da vzhajajo, medtem ko pečico nastavimo na 180 °C. Pečemo jih okoli 25 minut oz. tako dolgo, da se po vrhu nežno zlato obarvajo. Ker hočemo, da so mehke, pazimo, da jih ne prepečemo.

RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.