Veganska pica

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:vegi-pica
Testo:

* 300 g pirine moke
* sol po okusu
* 1 žlička vinskega kamna
* 2-3 jušne žlice olivnega olja
* voda

OPIS POSTOPKA:  Moko presejemo preko finega sita, da je testo bolj rahlo. Dodamo suhe sestavine. Pomešamo z leseno kuhalnico. Dodamo olje in vodo (kolikor mokro testo želimo). Zamesimo.

Nadev:

* Paradižnikova mezga ali Vitamer (kvasni namaz) + rastlinska margarina 1:2 (zvrhane čajne žlice).

Margarino stopimo na nizkem ognju, dodamo vitamer in stalno mešamo, da se raztopi v toplo margarino. Pred vretjem ugasnemo in namažemo za podlago namesto paradižnikove mezge.

Dodamo zelenjavo, ki je pri roki:
korenje, čebula, por, cvetača, brokoli, rdeče zelje, repa, gobe (šitake, šampinjone). Vege salamo, sejtan, dimljen tofu.

Začimbeorigano, timijan, koriander, česen, ingver.

Pečemo 16-18 min na 200-210 stopinj. Če želimo dodamo sojin sir. Pico vzamemo ven, naribamo sir, po želji pokapamo z rastlinsko smetano. Vrnemo v pečico za 5 min, da se sir lepo stopi. Razrežemo na 6 do 10 kosov. Pica se je z roko ;)

RECEPT SESTAVIL: Miha Berčič  

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek