Veganska musaka
SESTAVINE (za 2 osebi):
* 4 srednje veliki krompirji
* 100 g špinače
* pol čebule
* 2 stroka česna
* 4 korenčki
* 100 g indijskih oreščkov
* sol, poper in druge začimbe po izbiri
OPIS POSTOPKA: Krompir narežemo na krhlje, v primeru da uporabimo mlad krompir le- tega ni potrebno lupiti. Indijske oreščke namočimo v vreli vodi za 15 min. Pripravimo zelenjavo: narežemo čebulo in česen. Oboje prepražimo in dodamo špinačo, narezan/ sesekljan korenček in začinimo. Indijske oreščke odcedimo, damo v mikser, dodamo 1 dcl vode in solimo. 2 jušni žlici in nekaj vode damo na stran. Preostalo mešanico dodamo k praženi zelenjavi in vse skupaj dobro premešamo. Pečico segrejemo na 180 stopinj (ventilacija). Pekač namastimo in zložimo 1 plast krompirja, solimo in dodamo plast zelenjave. Sestavin bi moralo biti dovolj za prb. 3 plasti, na koncu mora biti plast krompirja. Vsako plast krompirja solimo. Na koncu musako polijemo z indijskimi oreščki, ki smo jih prehranili. Pečemo pol ure oz. 1h (gretje zgoraj spodaj) oz. dokler ni krompir na vrhu zlatorjav zapečen.
ČAS PRIPRAVE: 90 min
RECEPT PRIPRAVILA: Erika Debevec
Komentarji (0)