NOVO! Čistilni balzam za obraz

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Veganska musaka
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganska musaka

SESTAVINE (za 2 osebi):
* 4 srednje veliki krompirji
* 100 g špinače
* pol čebule
* 2 stroka česna
* 4 korenčki
* 100 g indijskih oreščkov
* sol, poper in druge začimbe po izbiri

OPIS POSTOPKA: Krompir narežemo na krhlje, v primeru da uporabimo mlad krompir le- tega ni potrebno lupiti. Indijske oreščke namočimo v vreli vodi za 15 min. Pripravimo zelenjavo: narežemo čebulo in česen. Oboje prepražimo in dodamo špinačo, narezan/ sesekljan korenček in začinimo. Indijske oreščke odcedimo, damo v mikser, dodamo 1 dcl vode in solimo. 2 jušni žlici in nekaj vode damo na stran. Preostalo mešanico dodamo k praženi zelenjavi in vse skupaj dobro premešamo. Pečico segrejemo na 180 stopinj (ventilacija). Pekač namastimo in zložimo 1 plast krompirja, solimo in dodamo plast zelenjave. Sestavin bi moralo biti dovolj za prb. 3 plasti, na koncu mora biti plast krompirja. Vsako plast krompirja solimo. Na koncu musako polijemo z indijskimi oreščki, ki smo jih prehranili. Pečemo pol ure oz. 1h (gretje zgoraj spodaj) oz. dokler ni krompir na vrhu zlatorjav zapečen.

ČAS PRIPRAVE: 90 min
RECEPT PRIPRAVILA:
 Erika Debevec 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti