Vanili puding s kakijem
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Vanili puding s kakijem

Zamenjajte običajni trgovinski puding za domačega. Običajne sestavine iz vsake kuhinje in kvalitetna vanilija v prahu – to je vse kar potrebujete za res dober vanilijev puding.



SESTAVINE: za 4 osebe:

* 2 kakija

* 0,5 l mleka

* 2 rumenjaka

* 3 žlice kokosovega sladkorja

* 2 žlici navadne pšenične moke

* 3 kapljice vanilijevega ekstrakta

* 1 žlička vanilije v prahu (rjav prah)




OPIS POSTOPKA: Kaki skupaj z pol deci vode zmiksamo v mešalniku, da nastane tekoča omakica. V posodici zmešajte 5 žlic mleka, 2 rumenjaka, kokosov sladkor, moko, vanilijev ekstrakt in vanilijo v prahu. Preostalo mleko zavremo, vmešamo nastalo zmes in kuhamo na nizki temperaturi še 2 minuti. V posodice za puding razporedimo kaki omako in na to prelijemo s še toplim pudingom. Postavimo v hladilnik za eno uro.



ČAS PRIPRAVE: 15 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja  


za 4 osebe: ,* 2 kakija ,* 0,5 l mleka ,* 2 rumenjaka ,* 3 žlice kokosovega sladkorja ,* 2 žlici navadne pšenične moke ,* 3 kapljice vanilijevega ekstrakta ,* 1 žlička vanilije v prahu (rjav prah) , , Kaki skupaj z pol deci vode zmiksamo v mešalniku, da nastane tekoča omakica. V posodici zmešajte 5 žlic mleka, 2 rumenjaka, kokosov sladkor, moko, vanilijev ekstrakt in vanilijo v prahu. Preostalo mleko zavremo, vmešamo nastalo zmes in kuhamo na nizki temperaturi še 2 minuti. V posodice za puding razporedimo kaki omako in na to prelijemo s še toplim pudingom. Postavimo v hladilnik za eno uro.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.