Vaflji
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Vaflji

SESTAVINE: 

* 300 g pirine bele moke

* 1 žlička pecilnega praška

* 1 žlička himalajske soli

* 3 žličke rjavega sladkorja (ali kokosovega)

* 3 jajca

* 3 žlice kokosovega olja

* 200 ml toplega mleka (ali ovsenega, kokosovega)

* 100 ml tople vode

* 1 žlička ruma

* borovnice



OPIS POSTOPKA: V skledi zmešamo suhe sestavine: pirino moko, pecilni prašek, sol in kokosov sladkor. Nato počasi dodajamo jajca, olje, mleko, vodo in malo ruma. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gosto, tekočo zmes. Pekač za vaflje ogrejemo in malo namažemo z oljem. V pekač vlijemo maso in vaflje zapečemo do zlato rumene barve. Pečen vafelj odstranimo iz pekača in postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka pripravljene mase. V kozici pogrejemo borovnice. Vaflje postrežemo na krožniku s toplimi borovnicami.

ČAS PRIPRAVE: 5 minut + pečenje

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana K.


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.