Vaflji

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

SESTAVINE: Vaflji
* 300 g pirine bele moke
* 1 žlička pecilnega praška
* 1 žlička himalajske soli
* 3 žličke rjavega sladkorja (ali kokosovega)
* 3 jajca
* 3 žlice kokosovega olja
* 200 ml toplega mleka (ali ovsenega, kokosovega)
* 100 ml tople vode
* 1 žlička ruma
* borovnice

OPIS POSTOPKA: V skledi zmešamo suhe sestavine: pirino moko, pecilni prašek, sol in kokosov sladkor. Nato počasi dodajamo jajca, olje, mleko, vodo in malo ruma. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gosto, tekočo zmes. Pekač za vaflje ogrejemo in malo namažemo z oljem. V pekač vlijemo maso in vaflje zapečemo do zlato rumene barve. Pečen vafelj odstranimo iz pekača in postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka pripravljene mase. V kozici pogrejemo borovnice. Vaflje postrežemo na krožniku s toplimi borovnicami.

ČAS PRIPRAVE: 5 minut + pečenje
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana K.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek