Trakci piščančjih prsi z brstičnim ohrovtom in čičeriko
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Trakci piščančjih prsi z brstičnim ohrovtom in čičeriko

SESTAVINE:

* polovica celih piščančjih prsi (brez kosti in kože)

* 250 g brstičnega ohrovta

* 150 g čičerike

* sol

* poper

* mešanica semen (sezam, lan, sončnice)




OPIS POSTOPKA: Piščančje prsi narežemo na trakce, jih solimo, popramo in prepražimo na kokosovem olju. Brstični ohrovt operemo in kuhamo v slani vodi približno 20 minut. Ko je kuhan, ga dodamo piščančjim trakcem. Čičeriko, ki smo jo čez noč pustili namočeno v vodi, kuhamo 1,5 ure. Ko je kuhana, jo prav tako dodamo piščančjim prsim, vse skupaj pražimo še 2 minuti, tik pred koncem pa dodamo še mešanico semen.

Odstavimo z ognja, položimo na krožnik in postrežemo. Za prilogo lahko ponudimo češnjev paradižnik z balzamičnim kisom in skuto (odlična kombinacija, preverjeno ;) ).



ČAS PRIPRAVE: 2 uri (če ne štejemo kuhanja čičerike pa 30 minut)

RECEPT PRIPRAVILA: Maša Strožer  


,* polovica celih piščančjih prsi (brez kosti in kože) ,* 250 g brstičnega ohrovta ,* 150 g čičerike ,* sol ,* poper ,* mešanica semen (sezam, lan, sončnice) , , Piščančje prsi narežemo na trakce, jih solimo, popramo in prepražimo na kokosovem olju. Brstični ohrovt operemo in kuhamo v slani vodi približno 20 minut. Ko je kuhan, ga dodamo piščančjim trakcem. Čičeriko, ki smo jo čez noč pustili namočeno v vodi, kuhamo 1,5 ure. Ko je kuhana, jo prav tako dodamo piščančjim prsim, vse skupaj pražimo še 2 minuti, tik pred koncem pa dodamo še mešanico semen. Odstavimo z ognja, položimo na krožnik in postrežemo. Za prilogo lahko ponudimo češnjev paradižnik z balzamičnim kisom in skuto (odlična kombinacija, preverjeno ;) ).
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.