Tortilje s chia semeni s puranjim in gobovim nadevom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Tortilje s chia semeni s puranjim in gobovim nadevom

SESTAVINE:

* 2 jajčki

* 1,5 jušne žlice chia semen

* začimbe (himalajska sol, rdeča paprika, poper, čili, …)

* čebula

* 100-150g puranjega/piščančjega mesa

* 50 g jurčkov

* ½ paprike

* kisla smetana

* peteršilj (sveže nasekljan)

* kokosovo olje



OPIS POSTOPKA:

1. Tortilje: Za pripravo tortilj v posodi ubijemo 2 jajčki, dodamo začimbe (po želji) ter 1,5 jušne žlice chia semen. Vse skupaj premešamo ter malo počakamo, da se zgosti. Če zmes ni dovolj zgoščena, dodamo še več chia semen in spet premešamo (da postane želatinasto). Ko je zmes pripravljena, jo vlijemo na segreto ponev s kokosovo maščobo ter popečemo na vsaki strani 2-3 minute. Iz te količine zmesi, ki je navedena v receptu, dobimo 2-3 tortilje.



2. Nadev: Najprej si pripravimo vse sestavine. Na manjše koščke narežemo čebulo, papriko in na trakove meso. Meso lahko predhodno tudi mariniramo tako, da ga začinimo s poljubnimi začimbami, dodaš sok ½ limone ter 1-2 jušni žlici hladno stiskanega olivnega olja, premešamo ter daš vsaj za eno uro v hladilnik ali pa ga samo začinino s poljubnimi začimbami pred ali med samim pečenjem. Ko imamo vse pripravljeno, na segreti ponvici s kokosovo maščobo pražimo čebulo tako dolgo, da postekleni, dodamo papriko in pražimo 2-3 minute. Za tem dodamo jurčke in pražimo 2min. Na koncu dodamo meso ter vse skupaj pečemo še toliko časa, da je meso popečeno z obeh strani. Da bo obrok še bolj okusen, si lahko naredimo tudi namaz za tortilje. Sama sem uporabila 2 jušni žlici kisle smetane in sveže nasekljan peteršilj. To dvoje sem zmešala in namazala v notranjost tortilje, nato pa dodala še nadev in voila! :)



RECEPT SESTAVILA: Sandra Zadravec


,* 2 jajčki ,* 1,5 jušne žlice chia semen ,* začimbe (himalajska sol, rdeča paprika, poper, čili, …) ,* čebula ,* 100-150g puranjega/piščančjega mesa ,* 50 g jurčkov ,* ½ paprike ,* kisla smetana ,* peteršilj (sveže nasekljan) ,* kokosovo olje , ,
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.