Tortica Planica

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.8)
Št. ocen: 18

SESTAVINE: 
Osnova:
* 200g dateljev
* 200g lešnikov
* limonina lupina
Krema:
* 300 g indijskih oreščkov
* sok ene limone
* 60 g kakavovega masla
* 50g kokosovega olja(stopljeno)
* 60g agavinega sirupa(stopljeno)
* 1 čž vanilije v prahu
* 1 skodelica zmrznjenih jagod (ali gozdni sadeži oz. sadje po izbiri) 

Posip: mleti lešniki

OPIS POSTOPKA: Datelje prvo namočiimo za kakšno uro v toplo vodo, da se zmehčajo. Nato vodo odlijemo, dodamo limonino lupino in zmete lešnike. Maso dobro pregnetemo. Pregneteno maso razporedimo v manjši tortni model. Pri kremi indijske oreščke predčasno namočimo v vodo za kakšno uro,dve. Nato jih damo v blender, dodamo vse sestavine, razen zmrznjenih jagod. Ko dobimo gladko maso, iz blenderja vzamemo malo več kot polovico te mase in jo razporedimo v tortni model na našo osnovo. Nato to damo v zmrzovalnik za 1h(ali manj, odvisno od mase, če je dovolj gosta, lahko iz zmrzovalnika damo prej). Med tem pa zmrznjene jagode dodamo k preostalemu delu mase, ki smo jo pustili v blenderju, zmešamo in nato še to preostalo maso dodamo v tortni model.

Tortico lahko posujemo z mletimi oreščki, kakavom, čisto po želji. Jaz sem uporabila mlete lešnike. Vse skupaj damo v zmrzovalnik za pol ure-1h in tortica je pripravljena. Po tem jo lahko hranimo v hladilniku. 

Predčasno namočimo datelje in indijske oreščke(1h)-lahko tudi prej. Sama priprava tortice traja kakšno uro. pa še na koncu, ko jo damo ohladit, da se kakavova in kokosova maščoba dobro strdita. 

ČAS PRIPRAVE: 1 h 
RECEPT PRIPRAVILA: Eva Boto

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek