Tortica jagoda

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:
Spodnja plast:
*300 g polnozrnatih piškotov
*100 g masla
*1 žlica sladkorja v prahu Sugar Sweet soft

OPIS POSTOPKA: Vse zmiksaš, daš v pekač, lepo razporediš in pečeš 10 min na 180 stopinj.

Krema:
*300 g mascarpone
*1 mala kisla smetana
*75 g sladkorja Sugarsweet 1:2
*2 čajni žlički agar agar
*vanilijeva aroma

OPIS POSTOPKA: Vse skupaj zmiksaš, ko je spodnja plast iz piškotov hladna, poliješ nanjo kremo, daš v hladilnik, da se strdi.

Vrhnja plast:
*700 g jagod ali borovnic
*75 g sladkorja Sugar Sweet soft
*2 čajni žlički agar agar 

OPIS POSTOPKA: Jagode in sladkor  segreješ, da se sladkor stopi, dodaš agar agar. Vrhnjo plast daš na kremo, ko je krema strjena.

RECEPT PRIPRAVILA: Gaja Prestor

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek