VIDEO: Tortica brez pečenja
Iščete sladico, ki je hitra, preprosta in ne zahteva peke? Ta kremasta tortica je popolna izbira! V nekaj korakih, z osnovnimi sestavinami in brez zapletenih postopkov, bo vaša sladica pripravljena. Idealna za tiste trenutke, ko želite nekaj sladkega, a nimate časa za dolge priprave.
SESTAVINE
Spodnja plast:
* 230 g polnozrnatih piškotov
* 100 g čokomalinčka
* 150 g stopljenega masla
* žlička cimeta
Krema:
* 500 g mascarpone sira
* 200 ml sladke smetane za stepanje
* 3 žlice eritritola ali sladkorja v prahu
* 1 vanili sladkor Kotanyi
* 4 lističi želatine (ali 1 paket Agartine Kotanyi)
OPIS POSTOPKA:
Spodnja plast:
Piškote drobno zmeljemo, nato jih zmešamo s stopljenim maslom, Čokomalinčkom in cimetom. Zmes damo v (s kokosovim oljem pomaščen) tortni model, poravnamo in pritisnemo ob podlago, da dobimo enakomerno osnovo. Nato jo shranimo v hladilnik.
Krema:
V drugi posodi hitro zmešamo mascarpone, sladkor v prahu in vanili sladkor. Pazimo, da sestavin ne mešamo predolgo, saj lahko postane zmes preveč tekoča.
V posebni posodi stepemo sladko smetano. Želatino raztopimo v majhni količini tople vode in počakamo, da se nekoliko ohladi, preden jo dodamo stepeni smetani. Dobro premešamo.
Smetano z ročno metlico nežno in počasi vmešamo v mascarponejevo kremo.
Kremo nežno naložimo na piškotno osnovo in jo lepo razmažemo po celotni površini. Torto nato za 4 ure ali čez noč shranimo v hladilnik (če se krema ne trdi, jo lahko tudi za 1 uro postavite v zamrzovalnik in bo potem lepo strjena).
Torto lahko okrasimo s svežim sadjem, Malinolinčkom ali sladkimi dobrotami po želji, tisti, ki imajo radi sveže okuse pa si jo lahko ob postrežbi tudi pokapljajo z limoninim sokom.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca

Komentarji (0)