Tortica brez pečenja
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Tortica brez pečenja

SESTAVINE

Spodnja plast:
* 230 g gran cereale piškotov 
* 50 g čokomalinčka
* 150 g stopljenega masla
* žlička cimeta

Krema:
* 500 g mascarpone sira
* 200 ml sladke smetane za stepanje
* 3 žlice sladkorja v prahu 
* 1 vanili sladkor
* 3 lističi želatine

OPIS POSTOPKA: Piškote drobno zmeljemo, nato pa jih zmešamo s stopljenim maslom. Zmes damo v tortni model. Jo poravnamo in pritisnemo ob podlago, toliko da dobimo enakomerno osnovo. To potem shranimo v hladilnik.

V drugi posodi hitro zmešamo mascarpone, sladkor v prahu. Pazimo, da sestavine ne mešamo predolgo, saj lahko postane zmes preveč tekoča.

Sladko smetano stepamo dve minuti, nato ji med mešanjem počasi dodamo želatino. Čisto pri koncu vmešamo še vanilijev sladkor. 
Smetano z ročno metlico nežno in počasi vmešamo v mascarponejevo kremo.

Kremo nežno naložimo na piškotno osnovo in jo lepo razmažemo po celotni površini. 
Torto vsaj za 2-3 ure shranimo v hladilnik. 

Torto lahko okrasimo s svežim sadjem ali sladkimi dobrotami - torej po želji. 

ČAS PRIPRAVE: 45 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Nuša Ana Fajt 

 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.