Tortica brez pečenja
SESTAVINE
Spodnja plast:
* 230 g gran cereale piškotov
* 50 g čokomalinčka
* 150 g stopljenega masla
* žlička cimeta
Krema:
* 500 g mascarpone sira
* 200 ml sladke smetane za stepanje
* 3 žlice sladkorja v prahu
* 1 vanili sladkor
* 3 lističi želatine
OPIS POSTOPKA: Piškote drobno zmeljemo, nato pa jih zmešamo s stopljenim maslom. Zmes damo v tortni model. Jo poravnamo in pritisnemo ob podlago, toliko da dobimo enakomerno osnovo. To potem shranimo v hladilnik.
V drugi posodi hitro zmešamo mascarpone, sladkor v prahu. Pazimo, da sestavine ne mešamo predolgo, saj lahko postane zmes preveč tekoča.
Sladko smetano stepamo dve minuti, nato ji med mešanjem počasi dodamo želatino. Čisto pri koncu vmešamo še vanilijev sladkor.
Smetano z ročno metlico nežno in počasi vmešamo v mascarponejevo kremo.
Kremo nežno naložimo na piškotno osnovo in jo lepo razmažemo po celotni površini.
Torto vsaj za 2-3 ure shranimo v hladilnik.
Torto lahko okrasimo s svežim sadjem ali sladkimi dobrotami - torej po želji.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nuša Ana Fajt
Komentarji (0)