Torta Pavlova (brez glutena)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Torta Pavlova (brez glutena)

SESTAVINE: 
* 4 beljaki 
* 160 g sladkorja (eritritola)
* ščepec soli 
* 300 ml stepene sladke smetane 
* 500 g sadja (npr. višnje, breskve, jagode, maline, kivi, ananas…)

OPIS POSTOPKA: Stepemo beljake s ščepcem soli. Med stepanjem jim počasi dodajamo sladkor. Stepajmo dokler ni zmes gladka in sijoča. Razporedimo jo, v obliki kroga (približno 3 cm debelo), na pekač, ki smo ga predhodno pokrili s peki papirjem. Pečemo 1 uro na 140-150 stopinj. Ko je torta pečena počakamo kakšno uro da se ohladi. Nato pa jo okrasimo s stepeno smetano in koščki sadja.

ČAS PRIPRAVE: 15 min + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc

  * 4 beljaki  * 160 g sladkorja (eritritola) * ščepec soli  * 300 ml stepene sladke smetane  * 500 g sadja (npr. višnje, breskve, jagode, maline, kivi, ananas…)  Stepemo beljake s ščepcem soli. Med stepanjem jim počasi dodajamo sladkor. Stepajmo dokler ni zmes gladka in sijoča. Razporedimo jo, v obliki kroga (približno 3 cm debelo), na pekač, ki smo ga predhodno pokrili s peki papirjem. Pečemo 1 uro na 140-150 stopinj. Ko je torta pečena počakamo kakšno uro da se ohladi. Nato pa jo okrasimo s stepeno smetano in koščki sadja.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.