Testenine z dimljenim lososom

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Hitro in enostavno pripravljene testenine z omako božanskega vonja in še boljšega okusa.

SESTAVINE:
Za 4 osebe:

*200g dimljenega lososa
*2 žlici česna v prahu
*1 žlica kokosovega olja
*1 žlica (bele pirine) moke
*3 dcl mleka
*pest ribanega sira
*ščepec bazilike
*testenine po želji

OPIS POSTOPKA: Trakce dimljenega lososa narežemo na majhne koščke. Vposodi segrejemo kokosovo olje in dodamo česen v prahu. Lahko tudi strok česna na drobno nasekljamo in uporabimo namesto prahu. Premešamo, počakamo, da dobi rahlo zlato barvo in dodamo moko. Hitro mešamo, da dobimo gladko zmes in zalijemo z mlekom. Vse skupaj dobro premešamo z metlico, da ne ostanejo grudice. Dodamo riban sir in počakamo, da se stopi. Dodamo še ščepec bazilike inčesna v prahu, nato pa vmešamo narezanega lososa. Na rahlem ognju pustimo še približno 10 minut, da se okusi lepo pomešajo. Vmes skuhamo testenine in jih, ko so pripravljene nadevamo na krožnike in prelijemo z lososovo-smetanovo omako.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija

OPIS POSTOPKA: Trakce dimljenega lososa narežemo na majhne koščke. Vposodi segrejemo kokosovo olje in dodamo česen v prahu. Lahko tudi strok česna na drobno nasekljamo in uporabimo namesto prahu. Premešamo, počakamo, da dobi rahlo zlato barvo in dodamo moko. Hitro mešamo, da dobimo gladko zmes in zalijemo z mlekom. Vse skupaj dobro premešamo z metlico, da ne ostanejo grudice. Dodamo riban sir in počakamo, da se stopi. Dodamo še ščepec bazilike inčesna v prahu, nato pa vmešamo narezanega lososa. Na rahlem ognju pustimo še približno 10 minut, da se okusi lepo pomešajo. Vmes skuhamo testenine in jih, ko so pripravljene nadevamo na krožnike in prelijemo z lososovo-smetanovo omako. ČAS PRIPRAVE: 30 min RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek