Testenine z bučkami, tofujem, arašidovim maslom in kokosovim mlekom

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Večina ljudi arašidovo maslo povezuje s sladicami, pri meni ga najdete pa tudi v slanih jedeh. Ta recept bo očaral tako vegane kot tudi vsejede.

SESTAVINE:
* 100g testenin po želji (navadne, polnozrnate, brez hidratov)
* 200g bučk
* 100ml kokosovega mleka
* 1 žlica arašidovega masla
* 100g tofuja

OPIS POSTOPKA: Na kokosovem olju popečemo tofu nato pa dodamo narezane bučke. Znižamo ogenj, ponev pa pokrijemo s pokrovko, da se bučke zmehčajo. V drugem loncu med tem zavremo vodo in kuhamo testenine. Vsake toliko časa pomešamo omako in ko so bučke pripravljene (mehke), dodamo mleko in arašidovo maslo. Če bomo omako pustili več časa na ognju, dodamo še malo vode.  Omako in testenine zmešamo in postrežemo.

RECEPT PRIPRAVILA: Klara Rutar

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek