Testenine s humus omako

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Testenine s humus omakoPreprosta veganska omaka za testenine, za vse ljubitelje humusa.

SESTAVINE:
 
Humus:
* 200 g kuhane čičerike (ali vložene v slanici)
* 2 stroka česna
* 1 čajna žlička himalajske soli
* 3 jedilne žlice tahinija
* 3 jedilne žlice olivnega olja
Testenine:
* 200 g testenin
* sol
Omaka:
* 1 velika rdeča čebula
* 1 strok česna
* 1 dcl vode, v kateri so se kuhale testenine
 
 

OPIS POSTOPKA:
 Humus: Vse sestavine stresite v kuhinjski mešalnik in mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi - humusa.
Testenine: Testenine skuhamo al dente v vreli vodi.
Omaka: Na olivnem olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo. Ko postane zlate barve dodamo še česen. Na hitro prepražimo, da zadiši in dodamo še humus. Zalijemo z vrelo vodo in mešamo tako dolgo da se razpusti. V ponev vsujemo kuhane testenine in premešamo. Potrosimo lahko z naribanim parmezanom ali pa peteršiljem. 


Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.  


ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA:
 Malinca Andreja

Preprosta veganska omaka za testenine, za vse ljubitelje humusa.SESTAVINE:  Humus: * 200 g kuhane čičerike (ali vložene v slanici) * 2 stroka česna * 1 čajna žlička himalajske soli* 3 jedilne žlice tahinija * 3 jedilne žlice olivnega olja Testenine: * 200 g testenin * sol Omaka: * 1 velika rdeča čebula * 1 strok česna * 1 dcl vode, v kateri so se kuhale testenine   OPIS POSTOPKA: Humus: Vse sestavine stresite v kuhinjski mešalnik in mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi - humusa. Testenine: Testenine skuhamo al dente v vreli vodi. Omaka: Na olivnem olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo. Ko postane zlate barve dodamo še česen. Na hitro prepražimo, da zadiši in dodamo še humus. Zalijemo z vrelo vodo in mešamo tako dolgo da se razpusti. V ponev vsujemo kuhane testenine in premešamo. Potrosimo lahko z naribanim parmezanom ali pa peteršiljem. Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.  ČAS PRIPRAVE: 30 minRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek