Telečja obara

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:

* 500 g telečjega mesa
* 1 čebula
* 1 večji korenček
* 1 bučka
* 1 majhna cvetača
* 1 strok česna
* rdeča paprika v prahu
* timijan
* sol
* poper
* olivno olje
* 2 žlici kvinoje

OPIS POSTOPKA: Meso narežemo na majhne koščke in sesekljamo čebulo. Na olivnem olju popražimo čebulo, da porumeni in dodamo meso. Solimo, popramo in pražimo 5-10 minut. Nato dodamo narezan korenček, bučko in cvetačo. Dodamo še sesekljan česen in popražimo, da zadiši. Meso in zelenjavo zalijemo z vodo toliko da pokrije sestavine. Dodamo timijan in papriko v prahu ter kuhamo na zmernem ognju 30-40 min (da se meso zmehča). 10 minut pred koncem kuhanja dodamo kvinojo in skuhamo obaro do konca. 

ČAS PRIPRAVE: 50 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja

Pri pripravi recepta sem uporabila posodo znamke Emo, ki jo najdeš na Emo-shop.com.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek