Telečja obara
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Telečja obara

SESTAVINE:

* 500 g telečjega mesa
* 1 čebula
* 1 večji korenček
* 1 bučka
* 1 majhna cvetača
* 1 strok česna
* rdeča paprika v prahu
* timijan
* sol
* poper
* olivno olje
* 2 žlici kvinoje

OPIS POSTOPKA: Meso narežemo na majhne koščke in sesekljamo čebulo. Na olivnem olju popražimo čebulo, da porumeni in dodamo meso. Solimo, popramo in pražimo 5-10 minut. Nato dodamo narezan korenček, bučko in cvetačo. Dodamo še sesekljan česen in popražimo, da zadiši. Meso in zelenjavo zalijemo z vodo toliko da pokrije sestavine. Dodamo timijan in papriko v prahu ter kuhamo na zmernem ognju 30-40 min (da se meso zmehča). 10 minut pred koncem kuhanja dodamo kvinojo in skuhamo obaro do konca. 

ČAS PRIPRAVE: 50 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja

* 500 g telečjega mesa * 1 čebula * 1 večji korenček * 1 bučka * 1 majhna cvetača * 1 strok česna * rdeča paprika v prahu * timijan * sol * poper * olivno olje * 2 žlici kvinoje
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.