Tavče na gravče

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Tavče na gravče je tradicionalna makedonska jed, ki jo lahko postrežete kot prilogo ali pa kot samostojno jed.

SESTAVINE:

* 1 čebula
* 1 rdeča paprika
* 1 zelena paprika
* 1 rumena paprika
* 300-400g fižola (naj bi bil beli, ni pa nujno)
* sol, poper, paprika v prahu, poželji pekoča paprika ali čili v prahu
* olivno olje
* lahko dodate tudi kakšen paradižnik
* slanina

OPIS POSTOPKA:
 Fižol skuhamo v slanem kropu. Med tem narežemo čebulo in jo prepražimo na olivnem olju. Narežemo še paprike (po želji paradižnik) in dodamo k čebuli. Pražimo par minut, nato pa v posodo dodamo kuhan fižol, začinimo in vse skupaj dobro premešamo. Zelenjavo predevamo v glinen pekač in poravnamo, po vrhu naložimo rezine slanine. Pečemo v pečici na 200 stopinj približno 20 min oz. dokler ni površina dobro zapečena.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek