Svinjski zrezki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Svinjski zrezki

Danes je kuhal moj fant Klemen, svinjskih zrezkov nimam preveč rada. Svinjske zrezke je pripravil v naravni omaki, za prilogo pa riž. Recept je preprost in hitro pripravljen. 

SESTAVINE:
* 500g svinjskih zrezkov – 3 večji zrezki
* 1 zelena paprika (narezana na drobno)
* svež peteršilj
* olivno olje
* 1 velika žlica moke – pirina bela mehka
* polovička bio zelenjavne kocke
* sol in poper 


OPIS POSTOPKA: 
1. Zrezke najprej začinimo s poprom in soljo. V ponvi segrejemo olivno olje in svinjske zrezke popečemo na obeh straneh.
2. Ko so zrezki popečeni, jih iz ponve položimo na krožnik (zrezke pokrijemo, da ostanejo topli).
3. Začnemo pripravljati omako. Maščobi, ki je ostala v ponvi dodamo pirini moko in prepražimo do zlato rjave barve.
4. Dolijemo vodo cca. 0,5l in dodamo zelenjavno jušno osnovo. Dobro premešamo.
5. Dodamo še nasekljan peteršilj in drobno narezano papriko. Premešamo in pustimo, da narahlo vre 2-3 minute.
6. V omako dodamo popečeno zrezke, ponev pokrijemo in pustimo, da se meso na nizkem ognju duši 20 minut. Če je omaka pregosta, prilijemo še malo vode 

ČAS PRIPRAVE: 40 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

* 500g svinjskih zrezkov – 3 večji zrezki * 1 zelena paprika (narezana na drobno) * svež peteršilj * olivno olje * 1 velika žlica moke – pirina bela mehka * polovička bio zelenjavne kocke * sol in poper    1. Zrezke najprej začinimo s poprom in soljo. V ponvi segrejemo olivno olje in svinjske zrezke popečemo na obeh straneh. 2. Ko so zrezki popečeni, jih iz ponve položimo na krožnik (zrezke pokrijemo, da ostanejo topli). 3. Začnemo pripravljati omako. Maščobi, ki je ostala v ponvi dodamo pirini moko in prepražimo do zlato rjave barve. 4. Dolijemo vodo cca. 0,5l in dodamo zelenjavno jušno osnovo. Dobro premešamo. 5. Dodamo še nasekljan peteršilj in drobno narezano papriko. Premešamo in pustimo, da narahlo vre 2-3 minute. 6. V omako dodamo popečeno zrezke, ponev pokrijemo in pustimo, da se meso na nizkem ognju duši 20 minut. Če je omaka pregosta, prilijemo še malo vode 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.