zapri

Dnevi izdelkov primernih za LCHF ❤ Preveri akcijske cene >>>

Košarica
slovenian

Tinca Malinca
ti vedno z veseljem pomaga in svetuje!

info@malinca.si

051 244 557

Sveže tortilje s piščancem in zelenjavo

Oceni recept z 1 do 5 malinc:
(5)
Št. ocen: 2

Tokrat malo bolj obsežen recept, malo več priprav, kuhanja, umazane posode – ampak se splača, obljubim ;)

SESTAVINE:
 
Testo za tortilje:
* 250g pirine bele mehke moke
* 100ml vroče vode
* 1 žlička soli
* pol žličke pecilnega praška
* 2 žlici olivnega olja
Marinada za piščanca:
* 2 žlici gorčice
* 2 žlički medu
* Začimbe: sol, poper, paprika v prahu, koriander, čili, kumina, česen v prahu
Piščanec in zelenjava: 
* 0,5kg piščančjega mesa
* 2 korenčka
* 1 rdeča paprika
* 1 rumena paprika
* 1 paradižnik
* 1 čebula
* 2 stroka česna
* kokosovo olje
* 3 žlice paradižnikove mezge
* žlička sveže bazilike
* žlička svežega peteršilja
* naribani sveži ingver

OPIS POSTOPKA:
Priprava tortilj:
Suhe sestavine za testo zmešamo v posodi, dodamo olivno olje in počasi dolivamo vodo. Testo zamesimo, pripravljeno je, ko se ne lepi več na prste in je lepo mehko. Testo pustimo počivati 20 minut in ga nato razdelimo na osem enakomernih kosov. Vsak kos posebej zvaljamo v obliki kroga dokler ne bo tanek približno 2 mm. V ponvi za palačinke spečemo tortilje. Ko je tortilja pečena jo pokrijemo s kuhinjsko krpo, da ostane mehka.
Priprava piščanca z zelenjavo: Piščančje meso narežemo na manjše kocke. Ko je meso narezano dodamo gorčico, med in začimbe. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo stati 30 minut, da se meso napije okusov.
Medtem si pripravimo vso zelenjavo, le to speremo z vodo in narežemo. V ponvi na kokosovem olju prepražimo čebulo in česen. Ko čebula postekleni, jo odstranimo iz ponve na krožnik.
V ponvi nato popečemo marinirano piščančje meso. Ko je meso pečeno dodamo predhodno popraženo čebulo in česen, nariban ingver, paradižnikovo mezgo ter preostalo zelenjavo. Podušimo dokler se korenček ne zmehča. Piščanec z zelenjavo je pripravljen, za še bolšji okus posujemo na vrh svež peteršilj in baziliko.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVIL: Malinca Ana K.

Izdelki, ki smo jih uporabili v receptu:

Dodaj komentar
« Nazaj
Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.