Super jagodno pecivo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Super jagodno pecivo

Namesto običajne bele moke in belega sladkorja uporabite zdrave sestavine in pecivo bo takoj bolj zdravo. Poskusite tudi ta recept!



SESTAVINE: Super-jagodno-pecivo

* 2 jajci

* 3 žličke kokosovega sladkorja

* 2 skodelici polnozrnate moke

* 1 skodelica jagodnega jogurta

* 1 vrečka pecilnega praška

* 1 vrečka vanilijevega sladkorja

* 1dl ovsenega mleka

* 3 žličke kokosovega olja

* 30 g goji jagod

* 30 g inkovskih jagod

* 200 g svežih jagod ali zamrznjenih



OPIS POSTOPKA: Z metlico ali električnim mešalnikom penasto umešamo jajca in sladkor. Dodamo moko, pecilni prašek, jogurt, vanilij sladkor, mleko in olje. Vse skupaj dobro premešamo da dobimo čisto zmes. Vklopimo pečico in jo naravnamo na 200 °C. Pekač namastimo ali obložimo s peki papirjem. Testo vlijemo v pekač, poravnamo in po vrhu razporedimo sadje. V ogreti pečici pečemo 20 minut. Pečeno pecivo pustimo v pekaču, da se ohladi. Po želji lahko okrasimo z kokosovo moko.



ČAS PRIPRAVE: 30 min

RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana


,* 2 jajci ,* 3 žličke kokosovega sladkorja ,* 2 skodelici polnozrnate moke ,* 1 skodelica jagodnega jogurta ,* 1 vrečka pecilnega praška ,* 1 vrečka vanilijevega sladkorja ,* 1dl ovsenega mleka ,* 3 žličke kokosovega olja ,* 30 g goji jagod ,* 30 g inkovskih jagod ,* 200 g svežih jagod ali zamrznjenih , , Z metlico ali električnim mešalnikom penasto umešamo jajca in sladkor. Dodamo moko, pecilni prašek, jogurt, vanilij sladkor, mleko in olje. Vse skupaj dobro premešamo da dobimo čisto zmes. Vklopimo pečico in jo naravnamo na 200 °C. Pekač namastimo ali obložimo s peki papirjem. Testo vlijemo v pekač, poravnamo in po vrhu razporedimo sadje. V ogreti pečici pečemo 20 minut. Pečeno pecivo pustimo v pekaču, da se ohladi. Po želji lahko okrasimo z kokosovo moko.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.