Ste utrujeni, a hkrati slabo spite? Z Acai jagodami v prahu lahko rešite obe težavi!

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Majhni sijoči črni sadeži, ki na videz spominjajo na borovnice, a rastejo na visokih palmah, so zakladnica zdravilnih snovi. Južnoameriške Acai jagode so od nekdaj del prehrane, saj vsaj polovica jedi vsebuje vsaj kanček Acai jagod, medtem ko so pri nas postale poznane in popularne šele v zadnjem desetletju.

Veljajo za tako imenovano »superživilo«, saj vsebujejo številne aktivne učinkovine in hranila, ki pomagajo pri premagovanju zdravstvenih težav ter tudi težav s pomanjkanjem energije, utrujenostjo in slabim spancem.

Na prvem mestu so Acai jagode močan antioksidant, ki zavira staranje organizma in preprečuje nastanek številnih bolezni. Antioksidanti so pomembni za zdrave procese v telesu, nadzor nad prostimi radikali, ki sicer delajo samo škodo in pospeševanje presnove, ki vpliva na izgubljanje telesne teže in odvečnih kilogramov.

Acai jagode so super način za razstrupljanje vašega telesaacai (2) Vsi dobro vemo, kakšna je zdrava prehrana, zato tudi dobro vemo, da vsak dan tudi grešimo, ko si kaj nezdravega vseeno privoščimo. Ker se vse pregrehe nalagajo kot usedline v kavni skodelici, je vsake toliko potrebno narediti očiščevalno kuro, ki naše telo očisti nezdrave navlake. Acai jagode so odličen in povsem naraven način za razstrupljanje in boljšo prekrvavitev, ki pospešeno izloči naložene strupe iz telesa. Takšna kura nas povsem osveži in ponovno napolni z zdravo energijo.

Kaj vsebujejo Acai jagode in kako pomagajo?
Acai jagode vsebujejo vitamine A, B, C in E – za živčni sistem, zaščito telesa in nižanju holesterola v krvi.
• Bogate so z minerali: kalcijem, železom in fosforjem.
• Imajo 2 x toliko antioksidantov kot borovnice in 10 x toliko kot grozdje.
Acai jagode krepijo imunski sistem in delovanje srca in ožilja.
• Uravnavajo visok krvni tlak in varujejo pred osteoporozo. • Izboljšujejo spanec in premagujejo utrujenost.
• Zdrave maščobne kisline Omega 3, 6 in 9 so nujne za normalno delovanje organizma, predvsem pa možganov.
Pomagajo pri izgubljanju kilogramov, zaradi pospeševanja presnove.
• Razstrupljajo človeško telo in izboljšujejo počutje in zdravje.
• Delujejo tudi lepotno, saj antioksidanti delujejo pomlajevalno.

Pri vseh naštetih pozitivnih učinkovinah Acai jagod pa je potrebna pazljivost in zdrava mera acai berry powderuživanja. Nobena stvar ni dobra v prevelikih količinah, zato je zmernost najboljša izbira. Uživanje Acai jagod vam bo pomagalo doseči zastavljene cilje, vendar pa brez vašega dodatnega truda, ne morejo delati čudežev.

Acai jagode v prahu lahko uživate v napitkih, ali kot dodatek k jedem. Le vmešajte jih in zaužijte, nato pa opazujte, kako se boste že po nekaj kratkih tednih počutili kot prerojeni, polni nove energije in veselja. Ni čudno, da jih imenujejo tudi jagode veselja, saj prinašajo toliko pozitivnih posledic, kot nobeno drugo sadje.

Recepte, kjer smo uporabili acai jagode najdeš s klikom TUKAJ. 

PRISPEVEK PRIPRAVILA: Malinca Nastja*

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek