Srčki z arašidovo kremo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Srčki z arašidovo kremo

Sestavine so okvirne, odvisno od števila srčkov.

SESTAVINE: 
* Temna čokolada (85 %)
* Kokosovo olje (žlička na 80-100 g čokolade)
* Kozarček arašidovega masla
* Agavin sirup


OPIS POSTOPKA: Sestavine za pripravo pralinejev so okvirne in so odvisne od števila srčkov, ki jih boste pripravili. Čokolado nalomimo v skodelico, ji dodamo malo kokosovega olja za lesk in jo previdno raztopimo. Pazimo da temperatura ni previsoka, saj se nam sicer lahko naredijo grudice. Med raztapljanjem čokolado večkrat premešamo. S čokolado napolnimo model za pralineje, nato pa ga obrnemo in za nekaj časa odložimo na pladenj, da odvečna čokolada odteče. Model nato obrnemo in počakamo, da se čokolada povsem strdi. Za polnilo sem uporabila arašidovo maslo, ki sem mu dodala agavin sirup (po okusu). Po potrebi maslo malo segrejemo. S kremo napolnimo pralineje. Nato sledi plast čokolade. Model večkrat potresemo, da se izognemo morebitnim mehurčkom v čokoladi. Pustimo, da se čokolada povsem strdi, nato pralineje odstranimo iz modela.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc

  * Temna čokolada (85 %) * Kokosovo olje (žlička na 80-100 g čokolade) * Kozarček arašidovega masla * Agavin sirup  Sestavine za pripravo pralinejev so okvirne in so odvisne od števila srčkov, ki jih boste pripravili. Čokolado nalomimo v skodelico, ji dodamo malo kokosovega olja za lesk in jo previdno raztopimo. Pazimo da temperatura ni previsoka, saj se nam sicer lahko naredijo grudice. Med raztapljanjem čokolado večkrat premešamo. S čokolado napolnimo model za pralineje, nato pa ga obrnemo in za nekaj časa odložimo na pladenj, da odvečna čokolada odteče. Model nato obrnemo in počakamo, da se čokolada povsem strdi. Za polnilo sem uporabila arašidovo maslo, ki sem mu dodala agavin sirup (po okusu). Po potrebi maslo malo segrejemo. S kremo napolnimo pralineje. Nato sledi plast čokolade. Model večkrat potresemo, da se izognemo morebitnim mehurčkom v čokoladi. Pustimo, da se čokolada povsem strdi, nato pralineje odstranimo iz modela.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.