Spomladanska juhica s pirinimi cmočki

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE ( za 4 osebe):Spomladanska-juhica-s-pirinimi-cmocki
* 20 g kokosovega olja 
* 60 g prirnga zdroba
* 1 jajce
* 1 ščepec mediteranske soli
* 1 žlica olja
* 2 mladi čebulici
* 100 g krompirja
* 100 g korenja
* 100 g pora
* 100g graha
* 1,5 l zelenjavne jušne osnove
* 1 ščepec čilija
* 1 ščepec paprike v prahu
* 1 ščepec peteršilja
* 1 ščepec mletega popra
* 1 ščepec biogette

OPIS POSTOPKA:
Spomladanska-juhica-s-pirinimi-cmocki Maslo z metlico ali električnim mešalnikom penasto umešamo. Med mešanjem mu po žlicah postopoma primešamo zdrob, jajce, žlico vode in sol. Mešamo toliko časa, da dobimo enotno zmes.
Pristavimo lonec osoljene vode in počakamo, da voda zavre. Z rokami oblikujemo cmoke. Cmoke kuhamo deset minut, lonec odstavimo in jih v vodi pustimo še pet minut, da se napojijo, nato jih odcedimo in shranimo na toplem.
Čebuli operemo in drobno nasekljamo. Zelenjavo operemo. Korenje ostrgamo, krompir olupimo, narežemo por, pripravimo grah. V loncu segrejemo olje in na njem čebulo na hitro popražimo. Pripravljeno zelenjavo stresemo k čebuli, nekaj minut vse skupaj med mešanjem pražimo, nato pa zelenjavo zalijemo z juho in na zmernem ognju kuhamo še približno 20 minut. Na koncu enolončnico začinimo po želji. Na krožnike razdelimo cmoke in čez nje nalijemo enolončnico.

ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana  

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek