Uporaba spiruline

Uporaba spiruline

Spirulina vsebuje od 65 % rastlinskih proteinov (beljakovin) in vseh 8 esencialnih aminokislin ter vseh 18 aminokislin skupaj. 

Spirulina (v prahu) iz ekološke pridelave je izjemno bogat vir beljakovin, vitaminov, mineralov, klorofila, gama linolenske kisline ter drugih fitonutritivov. Je modrozelena alga, ki predstavlja eno najstarejših oblik življenja na Zemlji. Vsebuje od 65 % rastlinskih proteinov (beljakovin) in vseh 8 esencialnih aminokislin ter vseh 18 aminokislin skupaj. Bogata je z vitamini A (beta karoten), B1, B2, B6, E in vitamin K. Je obilen vir klorofila, naravnih soli, encimov in fitonutrientov. Znano je, da pospešuje ter uravnava prebavo. Več o spirulini si lahko prebereš s klikom TUKAJ

Prednosti:
* Pomaga pri zdravem izgubljanju teže.
* Krepi imunski sistem.
* Znižuje raven holesterola.
* Izboljšuje vid.
* Dobra je tudi za sijoče, mehke lase in kožo.
* Pomaga pri odstranjevanju toksinov.
* Odlično uravnoveša vse psihične težave.
* Pomaga pri spominu za učenje.
* Pomaga ohranjati optimalen krvni tlak.
* Preprečuje poškodbe srca, zaradi kemoterapij.
* Odlična zaščita pred soncem. 

Uporaba spiruline iz ekološke pridelave

1 žličko spiruline v prahu na dan vmešamo v smoothie, kozarec vode, naravnega soka. Spirulina ni najboljšega okusa, če jo mešamo samo z vodo. Priporočamo, da ji za boljši okus dodate par kapljic limone, sok pomaranče ali grenivke ali pa je zmešate v smoothie z enim od agrumov in banano. Ob uživanju spiruline je pomembno, da spijete dovolj tekočine (vode, čaja) - minimalno 3 dcl na 10 kg telesne teže dnevno. Tako se bo lahko telo lažje prečistilo.