Špinačna (veganska) pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Špinačna (veganska) pita

Božansko dobra pita, ki je odličnega okusa samostojno ali pa v kombinaciji s kakšno drugo jedjo - kot priloga. Pripravljena je zelo hitro, zato se jo splača preizkusiti.

SESTAVINE za 1 okrogel pekač:
Za testo:

* 1,5 skodelice pirine moke
* 0,5 skodelice kokosovega olja
* žlička soli
* voda po občutku
Za nadev:
* 300 g špinače
* 200 g tofuja
* 3 žlice kvasnih kosmičev
* žlička soli
* žlica sojine omake
* 0,5 dl sojine smetane
* skodelica tople vode

OPIS POSTOPKA: Vse sestavine za testo s kuhalnico zmešamo, nato pa ga z rokami zgnetemo in pustimo hlebček stati v hladilniku eno uro. Če me poznaš, veš, da sem sama spet hitela in ga dala kar v zmrzovalnik za 10 minut, pa je bilo ravno tako v redu ☺️.
Testo predenemo v okrogel pekač (jaz sem uporabila silikonskega), ga dobro pritisnemo na dno in ob robovih, prepikamo z vilico in pečemo na 180°C, 15 min. Vmes pripravimo nadev - zblanširamo in nato nasekljamo špinačo, vse ostale sestavine pa gladko zblendamo v blenderju. Masi nato primešamo špinačo in po potrebi še dodatno začinimo. Že ne pečen okus nadeva je božanski. Na pol pečenemu testu dodamo nadev in skupaj pečemo na 200 °C še 25 minut.

ČAS PRIPRAVE: 15 minut za pripravo in 40 min za peko 
RECEPT PRIPRAVILA:
 Saša Zor
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.