Špinačna pita s feto ali brez

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE: 
Testo (za 2 pekača, premera 12 cm): 
* 2 zvrhani žlici polnozrnate pirine moke (ali mandljeve moke) 
* 2 zvrhani žlici ajdove moke 
* 20 g kokosove maščobe 
* 1 malo jajce (lahko nadomestiš s chia semeni ali brez) 
* 1 ravna žlička vinskega kamna (ali soda bikarbona) 
* voda po potrebi (po žličkah)
Nadev: 
* 1 manjša čebula 
* 1 strok česna 
* 400 g mlade špinače 
* 100 g feta sira (ali bio skuta ali brez) 
* 1 jajce 
* muškatni orešček 
* poper 

OPIS POSTOPKA: Za testo: zamesimo vse sestavine. Nato kepico testa zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati v hladilniku 30 minut.
Za nadev: sesekljamo čebulo in jo pražimo, da postekleni. Dodamo špinačo, da upade (sveža) in sesekljan česen. Pražimo še 3 minute, nato pa ugasnemo štedilnik. V hladen nadev nadrobimo feta sir, muškatni orešček in poper. Jajce razžvrkljamo posebej. Modelčke predhodno premažemo z oljčnim oljem, nato pa s testom, kar z rokami obložimo pekač. Nadevu dodamo stepeno jajce in to maso razdelimo v pripravljena pekača. Pečemo v pečici na 180 stopinjah (ventilator), nekje 15 do 20 minut oziroma, da je testo lepo pečeno.

ČAS PRIPRAVE:
 90 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Valerija Šivak

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek