Špinačna pita s feto ali brez
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Špinačna pita s feto ali brez

SESTAVINE: 
Testo (za 2 pekača, premera 12 cm): 
* 2 zvrhani žlici polnozrnate pirine moke (ali mandljeve moke) 
* 2 zvrhani žlici ajdove moke 
* 20 g kokosove maščobe 
* 1 malo jajce (lahko nadomestiš s chia semeni ali brez) 
* 1 ravna žlička vinskega kamna (ali soda bikarbona) 
* voda po potrebi (po žličkah)
Nadev: 
* 1 manjša čebula 
* 1 strok česna 
* 400 g mlade špinače 
* 100 g feta sira (ali bio skuta ali brez) 
* 1 jajce 
* muškatni orešček 
* poper 

OPIS POSTOPKA: Za testo: zamesimo vse sestavine. Nato kepico testa zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati v hladilniku 30 minut.
Za nadev: sesekljamo čebulo in jo pražimo, da postekleni. Dodamo špinačo, da upade (sveža) in sesekljan česen. Pražimo še 3 minute, nato pa ugasnemo štedilnik. V hladen nadev nadrobimo feta sir, muškatni orešček in poper. Jajce razžvrkljamo posebej. Modelčke predhodno premažemo z oljčnim oljem, nato pa s testom, kar z rokami obložimo pekač. Nadevu dodamo stepeno jajce in to maso razdelimo v pripravljena pekača. Pečemo v pečici na 180 stopinjah (ventilator), nekje 15 do 20 minut oziroma, da je testo lepo pečeno.

ČAS PRIPRAVE: 90 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Valerija Šivak

 

   Za testo: zamesimo vse sestavine. Nato kepico testa zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati v hladilniku 30 minut. Za nadev: sesekljamo čebulo in jo pražimo, da postekleni. Dodamo špinačo, da upade (sveža) in sesekljan česen. Pražimo še 3 minute, nato pa ugasnemo štedilnik. V hladen nadev nadrobimo feta sir, muškatni orešček in poper. Jajce razžvrkljamo posebej. Modelčke predhodno premažemo z oljčnim oljem, nato pa s testom, kar z rokami obložimo pekač. Nadevu dodamo stepeno jajce in to maso razdelimo v pripravljena pekača. Pečemo v pečici na 180 stopinjah (ventilator), nekje 15 do 20 minut oziroma, da je testo lepo pečeno.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.