Šparglji v omaki s testeninami

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Enostaven recept za brezmesne testenine v smetanovi omaki s šparglji. Navedene količine zadostujejo za 5 krožnikov.

SESTAVINE: 
*500g širokih rezancev (v receptu sem uporabila domače rezance s prijetnim okusom po čiliju)
*500g špargljev
*500 ml light smetane za kuhanje
*1 večja zelena bučka
*2 stroka česna
*2 žlički kokosovega olja
Začimbe:
*himalajska sol
*poper
*rdeča paprika
*muškatni orešček
*sveža bazilika
*po želji mešanica semen

OPIS POSTOPKA:
1. Šparglje očistimo in narežemo na 1 cm dolge koščke. Pokuhamo jih v vreli vodi 2 minuti. Bučko, rdečo papriko in česen prav tako očistimo in narežemo.
2. V posodi segrejemo kokosovo olje, dodamo bučko, rdečo papriko in česen, dušimo toliko časa, da se zelenjava nekoliko zmehča. Nato dodamo še šparglje, solimo in popramo, dušimo še 2 minuti. Dodamo smetano in začimbe, ter kuhamo še toliko časa, da se omaka malo zgosti.
3. Ko se omaka kuha, v loncu zavremo slano vodo za kuhanje rezancev in skuhamo rezance. Rezance odcedimo, razdelimo na krožnike in jih prelijemo z omako. Na vrhu po želji posujemo z mešanico semen.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA:
Malinca Ana K.

Enostaven recept za brezmesne testenine v smetanovi omaki s šparglji. Navedene količine zadostujejo za 5 krožnikov. SESTAVINE: *500g širokih rezancev (v receptu sem uporabila domače rezance s prijetnim okusom po čiliju)*500g špargljev*500 ml light smetane za kuhanje*1 večja zelena bučka*2 stroka česna*2 žlički kokosovega oljaZačimbe:*himalajska sol*poper*rdeča paprika*muškatni orešček*sveža bazilika*po želji mešanica semen OPIS POSTOPKA: 1. Šparglje očistimo in narežemo na 1 cm dolge koščke. Pokuhamo jih v vreli vodi 2 minuti. Bučko, rdečo papriko in česen prav tako očistimo in narežemo. 2. V posodi segrejemo kokosovo olje, dodamo bučko, rdečo papriko in česen, dušimo toliko časa, da se zelenjava nekoliko zmehča. Nato dodamo še šparglje, solimo in popramo, dušimo še 2 minuti. Dodamo smetano in začimbe, ter kuhamo še toliko časa, da se omaka malo zgosti. 3. Ko se omaka kuha, v loncu zavremo slano vodo za kuhanje rezancev in skuhamo rezance. Rezance odcedimo, razdelimo na krožnike in jih prelijemo z omako. Na vrhu po želji posujemo z mešanico semen. ČAS PRIPRAVE: 30 minRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana K. 1. Šparglje očistimo in narežemo na 1 cm dolge koščke. Pokuhamo jih v vreli vodi 2 minuti. Bučko, rdečo papriko in česen prav tako očistimo in narežemo. 2. V posodi segrejemo kokosovo olje, dodamo bučko, rdečo papriko in česen, dušimo toliko časa, da se zelenjava nekoliko zmehča. Nato dodamo še šparglje, solimo in popramo, dušimo še 2 minuti. Dodamo smetano in začimbe, ter kuhamo še toliko časa, da se omaka malo zgosti. 3. Ko se omaka kuha, v loncu zavremo slano vodo za kuhanje rezancev in skuhamo rezance. Rezance odcedimo, razdelimo na krožnike in jih prelijemo z omako. Na vrhu po želji posujemo z mešanico semen.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek