Šparglji v omaki s testeninami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Šparglji v omaki s testeninami

Enostaven recept za brezmesne testenine v smetanovi omaki s šparglji. Zraven postrezi veliko skledo zelene solate. Navedene količine zadostujejo za 5 oseb.

SESTAVINE: 
* 500g širokih rezancev
* 500g špargljev
* 500 ml light smetane za kuhanje
* 1 večja zelena bučka
* 2 stroka česna
* 2 žlički kokosovega olja

Začimbe:
himalajska sol
* poper
* rdeča paprika
* muškatni orešček
* sveža bazilika
* po želji mešanica semen

OPIS POSTOPKA:
1. Šparglje očistimo in narežemo na 1 cm dolge koščke. Pokuhamo jih v vreli vodi 2 minuti. Bučko, rdečo papriko in česen prav tako očistimo in narežemo.
2. V posodi segrejemo kokosovo olje, dodamo bučko, rdečo papriko in česen, dušimo toliko časa, da se zelenjava nekoliko zmehča. Nato dodamo še šparglje, solimo in popramo, dušimo še 2 minuti. Dodamo smetano in začimbe, ter kuhamo še toliko časa, da se omaka malo zgosti.
3. Ko se omaka kuha, v loncu zavremo slano vodo za kuhanje rezancev in skuhamo rezance. Rezance odcedimo, razdelimo na krožnike in jih prelijemo z omako. Na vrhu po želji posujemo z mešanico semen.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana K.
  * 500g širokih rezancev * 500g špargljev * 500 ml light smetane za kuhanje * 1 večja zelena bučka * 2 stroka česna * 2 žlički kokosovega olja Začimbe: * himalajska sol * poper * rdeča paprika * muškatni orešček * sveža bazilika * po želji mešanica semen 1. Šparglje očistimo in narežemo na 1 cm dolge koščke. Pokuhamo jih v vreli vodi 2 minuti. Bučko, rdečo papriko in česen prav tako očistimo in narežemo. 2. V posodi segrejemo kokosovo olje, dodamo bučko, rdečo papriko in česen, dušimo toliko časa, da se zelenjava nekoliko zmehča. Nato dodamo še šparglje, solimo in popramo, dušimo še 2 minuti. Dodamo smetano in začimbe, ter kuhamo še toliko časa, da se omaka malo zgosti. 3. Ko se omaka kuha, v loncu zavremo slano vodo za kuhanje rezancev in skuhamo rezance. Rezance odcedimo, razdelimo na krožnike in jih prelijemo z omako. Na vrhu po želji posujemo z mešanico semen.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.