Špargljeva juha s parmezanom

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

V sezoni špargljev ni boljšega kot sveža špargljeva juha, ki je božanskega okusa, hkrati pa odličen čistilec telesa.

SESTAVINE:
* 500g zelenih špargljev
* 1 strok česna
* 1 sveža čebula
* 50g parmezana
* 2 žlici kisle smetane
* 1 žlica masla
* 1 žlica olivnega olja
* 1/2 bio zelenjavne jušne kocke

OPIS POSTOPKA: Na drobne koščke narežemo čebulo, česen in šparglje (razen vršičke) in vse skupaj pražimo na maslu 10 minut. Po 10 minutah dodamo 0,5l vrele vode v kateri smo stopili polovico jušne kocke. Kuhamo 20 minut, nato dodamo parmezan in kislo smetano. Vse skupaj dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom. Na žlici olivnega olja prepražimo špargljeve vršičke in z njimi okrasimo juhico. Po vrhu pa lahko naribamo še parmezan. 

ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVIL: Malinca Nastja

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek