Špageti brez OH na mediteranski način

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Špageti brez ogljikovih hidratov z zelenjavo in svežimi mediteranskimi dišavnicami so lahek, hiter in okusen obrok za vroče poletne dni.

SESTAVINE:
* špageti brez OH
* 2 žlici olivnega olja
* 1 srednje velika mlada bučka 
* 250 g češnjevega paradižnika
* 2 ščepca soli
* poper
* šopek sveže bazilike
* vejica svežega origana
* po želji še rožmarin, majaron, timijan 

OPIS POSTOPKA: Po navodilih 3 minute v kropu kuhamo špagete, ki smo jih pred tem sprali s hladno vodo. Ko so kuhani, jih dobro odcedimo. 

Bučko narežemo na manjše koščke. V ponev damo 2 žlici olivnega olja in ko se nekoliko ogreje, damo vanj narezano bučko. Malo jo popražimo in dodamo sesekljano baziliko, sesekljan origano, poper in ščepec soli. Pražimo tako dolgo, da se bučka nekoliko skrči in obarva.

Dodamo na polovičke razrezan češnjev paradižnik in ščepec soli. Če želimo, lahko dodamo še čisto malo rožmarina, timijana in majarona. Pražimo približno 2 minuti in pazimo, da se paradižnik ne razkuha. 

V zelenjavo dodamo špagete brez OH, previdno mešamo in pražimo še kakšno minuto, da se špageti navzamejo sokov, ki jih je spustila zelenjava. 

Še toplo jed serviramo. 

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek