Solatna skleda

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.3)
Št. ocen: 4

Solatna skleda je popolna, da si jo vzamete s seboj za malico. V tem primeru priporočam da skledo pripravite, preliv pa si zmešate posebej v kozarček in ga po solati polijete šele preden jo boste zaužili. Dodana semena, jajce in prosena kaša vam bodo zagotovila energijo in občutek sitosti v službi ali na poti.

SESTAVINE:
  
* 2 pesti motovilca
* 2 paradižnika
* 1 korenček
* 2 rezini sira
* žlica bučnih semen
* žlica mešanice semen
* žlica chia semen
* 1 trdo kuhano jajce
* 3 žlice prosene kaše
* kis, olje, provansalska sol, bazilika

OPIS POSTOPKA:
 Najprej damo kuhati proseno kašo in jajce. Med tem zelenjavo operemo in po potrebi narežemo. Na kocke narežemo tudi sir in ga dodamo v skledo. Na stran sklede z žlico nadevamo še semena po želji. Ko je prosena kaša kuhana jo ohladimo in dodamo v skledo. Jajce olupimo in ga narežemo na poljubne koščke. Jaz si preliv pripravim iz bučnega olja, kisa, provansalske soli in bazilike, lahko pa si ga naredite po želji. 

ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja

 

Solatna skleda je popolna, da si jo vzamete s seboj za malico. V tem primeru priporočam da skledo pripravite, preliv pa si zmešate posebej v kozarček in ga po solati polijete šele preden jo boste zaužili. Dodana semena, jajce in prosena kaša vam bodo zagotovila energijo in občutek sitosti v službi ali na poti.SESTAVINE:  * 2 pesti motovilca* 2 paradižnika* 1 korenček* 2 rezini sira* žlica bučnih semen* žlica mešanice semen* žlica chia semen* 1 trdo kuhano jajce* 3 žlice prosene kaše* kis, olje, provansalska sol, bazilika OPIS POSTOPKA: Najprej damo kuhati proseno kašo in jajce. Med tem zelenjavo operemo in po potrebi narežemo. Na kocke narežemo tudi sir in ga dodamo v skledo. Na stran sklede z žlico nadevamo še semena po želji. Ko je prosena kaša kuhana jo ohladimo in dodamo v skledo. Jajce olupimo in ga narežemo na poljubne koščke. Jaz si preliv pripravim iz bučnega olja, kisa, provansalske soli in bazilike, lahko pa si ga naredite po želji. ČAS PRIPRAVE: 15 minRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek