Solatna skleda
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Solatna skleda

Solatna skleda je popolna, da si jo vzamete s seboj za malico. V tem primeru priporočam da skledo pripravite, preliv pa si zmešate posebej v kozarček in ga po solati polijete šele preden jo boste zaužili. Dodana semena, jajce in prosena kaša vam bodo zagotovila energijo in občutek sitosti v službi ali na poti.

SESTAVINE:  
* 2 pesti motovilca
* 2 paradižnika
* 1 korenček
* 2 rezini sira
* žlica bučnih semen
* žlica mešanice semen
* žlica chia semen
* 1 trdo kuhano jajce
* 3 žlice prosene kaše
* kis, olje, provansalska sol, bazilika

OPIS POSTOPKA: Najprej damo kuhati proseno kašo in jajce. Med tem zelenjavo operemo in po potrebi narežemo. Na kocke narežemo tudi sir in ga dodamo v skledo. Na stran sklede z žlico nadevamo še semena po želji. Ko je prosena kaša kuhana jo ohladimo in dodamo v skledo. Jajce olupimo in ga narežemo na poljubne koščke. Jaz si preliv pripravim iz bučnega olja, kisa, provansalske soli in bazilike, lahko pa si ga naredite po želji. 

ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja

 

   * 2 pesti motovilca * 2 paradižnika * 1 korenček * 2 rezini sira * žlica bučnih semen * žlica mešanice semen * žlica chia semen * 1 trdo kuhano jajce * 3 žlice prosene kaše * kis, olje, provansalska sol, bazilika  Najprej damo kuhati proseno kašo in jajce. Med tem zelenjavo operemo in po potrebi narežemo. Na kocke narežemo tudi sir in ga dodamo v skledo. Na stran sklede z žlico nadevamo še semena po želji. Ko je prosena kaša kuhana jo ohladimo in dodamo v skledo. Jajce olupimo in ga narežemo na poljubne koščke. Jaz si preliv pripravim iz bučnega olja, kisa, provansalske soli in bazilike, lahko pa si ga naredite po želji. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.