Solata z rezanci, tofujem in arašidovo omako

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE za 2 osebi:
* 1 paket navadnega tofuja
* poljubna solata
* riževi rezanci
* sezam (po želji)
Marinada za tofu:
* 1 žlica svetle sojine omake
* 1 žlica olivnega olja
* 1 žlička česna v prahu
* 1 žlička paprike v prahu
Arašidova omaka za solato:
* 1 velikaaa žlica 100% arašidovega masla
* 1 žlica soka limone
* 1 žlica svetle sojine omake
* 1 žlička olivnega olja
* 1 žlička česna v prahu 
* 1/2 žličke ingverja v prahu
* sol, poper

OPIS POSTOPKA: Najprej v posodi skupaj zmešamo vse sestavine za marinado. Tofu narežemo na kocke in ga pustimo marinirati vsaj 10 minut. Medtem skuhamo riževe rezance- tako, da jih prelijemo z vrelo vodo, jih osolimo, pustimo, da se zmehčajo in odcedimo). Arašidovo omako naredimo tako, da v posodi zmešamo vse potrebne sestavine in po potrebi zredčimo z malo vode, da dobimo dokaj tekočo konsistenco omake. Na ponvi segrejemo malo olivnega olja in na njem do hrustljavega zapečemo tofu z marinado. Serviranja pa se lotimo tako, da najprej v posodo položimo solato, nadaljujemo z riževi rezanci, tofujem, nato pa vse skupaj prelijemo z arašidovo omako, po želji potresemo s sezamom ter dobro premešamo.

RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek