Solata s prelivom iz kombuče
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Solata s prelivom iz kombuče

Sestavine (za dve porciji):
* 60 g mladih špinačnih listov
* 60 g rukole
* 100 g pršuta
* 200 g mozzarella sira
* 1 jabolko
* 120 gramov belega grozdja
* 60 gramov lešnikov

Preliv:
* 3 jedilne žlice Kombucha Malina
* 2 jedilni žlici olivnega olja
* 1 jedilna žlica limone
* 1 čajna žlica kokosovega sladkorja
* Sol
* Poper

Opis postopka: Lešnike za nekaj minut popražimo v ponvi, da rahlo zadišijo in jih pustimo, da se ohladijo.
Liste špinače in rukolo operemo in dobro posušimo, nato pa razporedimo na 2 krožnika. Na vsak krožnik dodamo pršut in kar s prsti raztrgan mozzarella sir. Na tanke rezine narežemo jabolko, grozdje lahko prerežemo na pol ter razporedimo po solati. 
V skodelici pripravimo solatni preliv tako, da dodamo in premešamo vse sestavine (kombucha, olivno olje, limonin sok, kokosov sladkor ter pa sol in poper po okusu). Posipamo z lešniki in prelijemo s solatnim prelivom ter postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA:
Tamara Lesinšek - Tastasty
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.