Solata s piščancem in jajčko
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Solata s piščancem in jajčko

SESTAVINE:

* zelena solata

* paradižnik

* paprika

* trdo kuhano jajce

* oluščena konopljina semena

* sezamova semena

* parmezan


* piščančje meso

* gorčično seme (rumeno)

* curry, poper, sol

* malo olivnega olja

* malo belega vina

Jogurtov preliv: jogurt, limonin sok, sol, poper in drobnjak.



OPIS POSTOPKA: Piščančje meso začinimo s curryem, soljo, poprom in damo v razgreto ponev z olivnim oljem. Ko je meso malo popečeno dodamo nanj še gorčična semena. Meso popečemo in zalijemo z vinom. Pečemo še toliko časa da vino izhlapi. Solato, paradižnik in papriko operemo, narežemo. Pripravimo si krožnik na katerega razporedimo najprej zeleno solato, nanj podevamo paradižnik in papriko. Na rob krožnika narežemo še jajčko. Solato posujemo z konopljinimi in sezamovi semeni. Jogurtov preliv pripravimo tako, da vejice drobnjaka drobno sesekljamo in v skledici z ročno metlico (žlico) zmešamo tekoči jogurt, limonin sok, drobnjak in olje. Preliv po okusu solimo in popramo. Na solato položimo piščančje meso in vse skupaj prelijemo z jogurtovim prelivom. Solato lahko posujemo še s parmezanom.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja


,* zelena solata ,* paradižnik ,* paprika ,* trdo kuhano jajce ,* oluščena konopljina semena ,* sezamova semena ,* parmezan ,* piščančje meso ,* gorčično seme (rumeno) ,* curry, poper, sol ,* malo olivnega olja ,* malo belega vina , Piščančje meso začinimo s curryem, soljo, poprom in damo v razgreto ponev z olivnim oljem. Ko je meso malo popečeno dodamo nanj še gorčična semena. Meso popečemo in zalijemo z vinom. Pečemo še toliko časa da vino izhlapi. Solato, paradižnik in papriko operemo, narežemo. Pripravimo si krožnik na katerega razporedimo najprej zeleno solato, nanj podevamo paradižnik in papriko. Na rob krožnika narežemo še jajčko. Solato posujemo z konopljinimi in sezamovi semeni. Jogurtov preliv pripravimo tako, da vejice drobnjaka drobno sesekljamo in v skledici z ročno metlico (žlico) zmešamo tekoči jogurt, limonin sok, drobnjak in olje. Preliv po okusu solimo in popramo. Na solato položimo piščančje meso in vse skupaj prelijemo z jogurtovim prelivom. Solato lahko posujemo še s parmezanom.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.