Sočni češnjevi muffini

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
*2 jajci
*100g moke - jaz sem uporabila pirino polnozrnato
*30g grobo mlete kokosove moke
*100g lahke nepasirane skute
*3 žlice eritritola
*1 žlička pecilnega praška
*naribana limonina lupinica
*1 žlička vanilijevega ekstrakta
*sveže izkoščičene češnje po okusu
*kokosovo olje za namastitev pekača
*po želji: 40g temne čokolade vsaj 70%


OPIS POSTOPKA: V eno posodo damo suhe sestavine: pirino moko, kokosovo moko in pecilni prašek ter rahlo premešamo. Ločimo beljake od rumenjakov ter beljake stepemo v sneg. V posodo z rumenjaki dodamo sladilo, vanilijev ekstrakt, skuto, naribano limonino lupinico in premešamo z ročnim mešalnikom. Zmesi primešamo suhe sestavine in premešamo. Zatem počasi primešamo tudi stepene beljake oz. sneg. V zmes dodamo češnje, ki smo jih izkoščičili in narezali na četrtine (lahko tudi le na polovico ali še na manjše koščke). Po želji dodamo tudi narezano/nasekljano temno čokolado, ki jo tudi vmešamo v zmes. Zmes porazdelimo v pekač za muffine, ki smo ga predhodno namazali s kokosovim oljem. Po želji na koncu muffine še dodatno okrasimo z češnjami, jaz sem na vrh dala polovico češnje. Pečemo približno 35 minut na 170°C.

ČAS PRIPRAVE: 35 minut pečenje + priprava
RECEPT PRIPRAVILA: Nika K.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek