Sočna poletna sladica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Sočna poletna sladica

SESTAVINE:
Biskvit:
* 150 g pirine moke
* 50 g mandljeve moke
* 60 g kokosovega olja
* 2 dl mandljevega mleka
* 5 žlic kokosovega sladkorja
* 1 jajce
* Pecilni prašek
Vaniljeva krema:
* 500 ml mleka
* 2 vaniljeva pudinga
* 1 vaniljevo palčko
* 2 žlici mascarpone kreme
* 5 žlic sladkorja
Za breskov pire potrebuješ:
* 500 g breskev
* 6 listov želatine

OPIS POSTOPKA:
Priprava biskvita: Jajce in kokosov sladkor približno 10 minut dobro mešamo. Nato jima počasi dodamo pirino moko, mandljevo mleko in kokosovo olje. Na samem koncu nežno vmešamo mandljevo moko. Maso vlijemo v namaščen pekač in pečemo na 180 °C približno 20–25 minut oziroma do zlate barve.

Priprava vaniljeve kreme: V mleku skuhamo puding iz dveh vrečk pudinga in sladkorja. Ko je puding skuhan, mu pri visoki hitrosti mešanja dodamo mascarpone in semena vanilje. Vaniljevo kremo zlijemo na ohlajen biskvit.

Priprava breskovega pireja: Lističe želatine za 10 minut namočimo v hladno vodo, med tem pripravimo pire. Breskve narežemo na koščke in jih kuhamo na visokem ognju približno 5 minut, nato jih zmešamo, da bodo delčki popolnoma majhni. Še vročemu breskovemu pireju dodamo namočeno želatino in mešamo, dokler se ne stopi. Kasneje breskov žele počasi zlijemo na ohlajeno vaniljevo kremo.

Sladico pustimo v hladilniku čez noč, da se vse plasti strdijo in da je sladica hladna. Sladico okrasimo z malinami in metinimi listi, lahko pa jo tudi postrežemo z vročimi malinami.

RECEPT PRIPRAVILA: Manca Sodnik - makesomesweets

Biskvit:* 150 g pirine moke* 50 g mandljeve moke* 60 g kokosovega olja* 2 dl mandljevega mleka* 5 žlic kokosovega sladkorja* 1 jajce* Pecilni prašek Vaniljeva krema:* 500 ml mleka* 2 vaniljeva pudinga* 1 vaniljevo palčko* 2 žlici mascarpone kreme* 5 žlic sladkorjaZa breskov pire potrebuješ:* 500 g breskev* 6 listov želatine Priprava biskvita: Jajce in kokosov sladkor približno 10 minut dobro mešamo. Nato jima počasi dodamo pirino moko, mandljevo mleko in kokosovo olje. Na samem koncu nežno vmešamo mandljevo moko. Maso vlijemo v namaščen pekač in pečemo na 180 °C približno 20–25 minut oziroma do zlate barve. Priprava vaniljeve kreme: V mleku skuhamo puding iz dveh vrečk pudinga in sladkorja. Ko je puding skuhan, mu pri visoki hitrosti mešanja dodamo mascarpone in semena vanilje. Vaniljevo kremo zlijemo na ohlajen biskvit. Priprava breskovega pireja: Lističe želatine za 10 minut namočimo v hladno vodo, med tem pripravimo pire. Breskve narežemo na koščke in jih kuhamo na visokem ognju približno 5 minut, nato jih zmešamo, da bodo delčki popolnoma majhni. Še vročemu breskovemu pireju dodamo namočeno želatino in mešamo, dokler se ne stopi. Kasneje breskov žele počasi zlijemo na ohlajeno vaniljevo kremo. Sladico pustimo v hladilniku čez noč, da se vse plasti strdijo in da je sladica hladna. Sladico okrasimo z malinami in metinimi listi, lahko pa jo tudi postrežemo z vročimi malinami.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.