Sočen narastek s kakijem - brez sladkorja

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.7)
Št. ocen: 3

SESTAVINE:   
* 7 velikih, medenih kakijev (takšnih res zrelih in mehkih)
* 70 dag puste skute
* 5 jajc
* 8 žlic polnozrnate pirine moke (polovico lahko zamenjamo s kokosovo moko)
* 2 žlici rozin namočenih v rumu
* ščepec soli
* žlička bio pecilnega praška
* začimbe po okusu: žlico sesekljane pomarančne/limonine lupinice (jaz jo hranim v hladilniku v kozarčku, pomešano z žlico trsnega sladkorja, da je vedno pri roki), žlička cimeta, pol žličke kardamoma, po četrt žličke pimenta in mletega ingverja. 

OPIS POSTOPKA: Ločimo rumenjake in beljake. V skledi penasto umešamo rumenjake, nato dodamo skuto, kakije, moko, pecilni prašek in začimbe ter dobro premešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo rozine. Beljake stepemo v sneg in na rahlo vmešamo k ostalim sestavinam. Pekač (38x25cm) obložimo s peki papirjem, vanj vlijemo skutino mešanico in postavimo v segreto pečico. Pečemo 40 minut na 160-180°C, da na vrhu rahlo porjavi. Narastek pustimo počivati kakšne pol urice, nato pa ga razrežemo in se prepustimo užitku, brez slabe vesti!

ČAS PRIPRAVE: 30 min + 40 min pečenje 
RECEPT PRIPRAVILA: Magdalena Fabčič
 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek