Snežena pita z malinami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Snežena pita z malinami

Odlična praznična pita, ki lahko popestri tako božično večerjo kot tudi novoletno zabavo. Tako je slastna, da prav nihče ne bo opazil, da v njej ni sladkorja, zaradi česar je primerna tudi za tiste, ki se sladkorju izogibajo in za diabetike.

SESTAVINE:
Za testo:
* 300 g pirine moke
* 40 g eritritola
* ščepec soli
* 150 g narezanega masla
* 20 ml vode
* Aroma vanilije

Za sadni nadev:
* 300 g zamrznjenih malin/gozdnih sadežev
* 3 zvrhane žlice eritritola
* 2 zvrhani žlici psiliuma

OPIS POSTOPKA:
Testo: V posodi zmešamo pirino moko, eritritol in sol. Dobro premešanim sestavinam dodamo vodo in aromo vanijlje. Testo dobro pregnetemo, da postane kompaktno in se ne prijema posode ali rok. Na pomokani površini ga razvaljamo v obliki kvadrata oz. pekača, ki ga imamo na voljo. Debelina naj bo od 0,5 cm do 1 cm. Testo razporedimo na dno namaščenega pekača in ga pritrdimo ob robove. Nekaj ga prihranimo za okrasitev.

Nadev: V posodi zmešamo maline, eritritol in psilium ter mešanico razporedimo po testu. Iz prihranjenega testa izrežemo smrečice ali druge praznične like, ki jih položimo na vrh pite. Pečemo 3540 min pri 200 °C (ventilacija) oz. tako dolgo, da se testo pite na vrhu lahno obarva. Na koncu pito ohladimo in jo po želji posujemo z eritritolom v prahu.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika

Za testo: * 300 g pirine moke * 40 g eritritola * ščepec soli * 150 g narezanega masla * 20 ml vode * Aroma vanilije Za sadni nadev: * 300 g zamrznjenih malin/gozdnih sadežev * 3 zvrhane žlice eritritola * 2 zvrhani žlici psiliuma Testo: V posodi zmešamo pirino moko, eritritol in sol. Dobro premešanim sestavinam dodamo vodo in aromo vanijlje. Testo dobro pregnetemo, da postane kompaktno in se ne prijema posode ali rok. Na pomokani površini ga razvaljamo v obliki kvadrata oz. pekača, ki ga imamo na voljo. Debelina naj bo od 0,5 cm do 1 cm. Testo razporedimo na dno namaščenega pekača in ga pritrdimo ob robove. Nekaj ga prihranimo za okrasitev. Nadev: V posodi zmešamo maline, eritritol in psilium ter mešanico razporedimo po testu. Iz prihranjenega testa izrežemo smrečice ali druge praznične like, ki jih položimo na vrh pite. Pečemo 35–40 min pri 200 °C (ventilacija) oz. tako dolgo, da se testo pite na vrhu lahno obarva. Na koncu pito ohladimo in jo po želji posujemo z eritritolom v prahu.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.