Šmorn

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

Legendarni carski praženec, po domače šmorn, tokrat v beljakovinsko ovseni izvedbi z dodatkom svežega sadja.

SESTAVINE:Smorn

* 40g ovsenih kosmičev
* 1 merica whey čokoladnih beljakovin
* 1dl ovsenega mleka
* 2 beljaka
* ščepec himalajske soli
* kokosovo olje

OPIS POSTOPKA: Najprej zmeljemo ovsene kosmiče v mešalniku ali v kavnem mlinčku tako, da dobimo ovseno moko. Moki dodamo čokoladne beljakovine in ščepec soli. V zmes suhih sestavin dodamo mleko ter dobro premešamo, da ni grudic. Beljake stepemo v sneg in rahlo vmešamo v preostalo mešanico. Praženec (šmorn) spečemo na kokosovem olju. Po želji lahko dodamo še omako iz jagodičevja (jagode, borovnice itd.).

ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ekipa Popolne Postave

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek