Smetanova omaka

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Smetanova kremasta omaka je meni ena najljubših omak za testenine. Kombiniram jo z večimi različnimi sestavinami, najpogosteje pa se na meniju znajde v kombinaciji s tuno.

SESTAVINE:
*1 strok česna
*2 žlici česna v prahu
*1 žlica kokosovega olja
*1 žlica bele pirine moke
*3 dcl mleka
*pest ribanega sira ali topljen sir
*ščepec bazilike
*1 konzerva tune v oljčnem olju
*žlica kisle smetane
*himalajska sol
*poper

OPIS POSTOPKA: V posodi segrejemo kokosovo olje in dodamo drobno sesekljan česen. Premešamo in počakamo, da dobi rahlo zlato barvo ter nato dodamo moko. Hitro mešamo, da dobimo gladko zmes in zalijemo z mlekom. Vse skupaj dobro premešamo z metlico, da ne ostanejo grudice in dobimo lepo strukturo. Dodamo riban ali topljen sir in počakamo, da se stopi. Dodamo še ščepec bazilike in česen v prahu. Odpremo tuno, odlijemo olje in z vilico tuno razdrobimo na manjše delce. Dodamo v omako in dobro premešamo. Dodamo še žlico kisle smetane. Na koncu solimo in popramo po okusu in odlična smetanova omaka je pripravljena. Če jo imate raje samo, lahko tuno mirno tudi izpustite. Manjkajo še samo skuhane najljubše testenine po izbiri in slastno kosilo je na mizi.

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek