Slovensko - kitajska pekoča juha

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

Moj plan je bil pripraviti kitajsko kislo pekočo juho. Žal doma in v trgovini nisem nabrala vseh potrebnih sestavin, za pripravo juhe. Zato sem malo improvizirala in pripravila slovensko kitajsko pekočo juho. Nekaj sestavin sem izpustila, ter bambus zamenjala z zeleno. Nad juhico so bili gostje navdušeni in obljubila sem, da napišem recept.

SESTAVINE:

* kokosovo olje
* 1 manjša čebula
* 20 g svežega ingverja
* 2 stroka česna
* čili v prahu
* 1 skodelica bambusa – jaz bambusa nisem našla in sem uporabila zeleno
* 2 korenčka
* 150g piščančjih prsi
* 2 skodelici gob (jurčki)
* 4 žlice temne sojine omake
* 1 jajce
* začimbe: peteršilj, limonska trava, zeleni poper, koriander, česen, ingver, čili, kurkuma, sol

OPIS POSTOPKA: V posodi segrejemo kokosovo olje. Česen ter ingver nasekljamo in dodamo vročemu olju. Začinimo s čilijem, ko česen zadiši dodamo nasekljano čebulo. Vso potrebno zelenjavo prej pripravimo: umijemo in narežemo na paličice. V posodo dodamo najprej gobe, malo prepražimo in čez minutko ali dve dodamo bambus/zeleno, ter pražimo še kako minuto (vmes premešamo). Zalijemo z vodo - približno 1 liter vode. Dodamo korenje, piščanca narezanega na majhne koške, sojino omako ter pustimo vreti nekaj minut. Po okusu še začinimo. Ko so koščki piščanca kuhani, dodamo še jajčko. Jajce prej razžvrkljamo v posodici in ga počasi dodajamo juhi, ki jo vmes mešamo.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA:
Malinca Ana

Moj plan je bil pripraviti kitajsko kislo pekočo juho. Žal doma in v trgovini nisem nabrala vseh potrebnih sestavin, za pripravo juhe. Zato sem malo improvizirala in pripravila slovensko kitajsko pekočo juho. Nekaj sestavin sem izpustila, ter bambus zamenjala z zeleno. Nad juhico so bili gostje navdušeni in obljubila sem, da napišem recept.SESTAVINE: * kokosovo olje * 1 manjša čebula * 20 g svežega ingverja * 2 stroka česna * čili v prahu * 1 skodelica bambusa – jaz bambusa nisem našla in sem uporabila zeleno * 2 korenčka * 150g piščančjih prsi * 2 skodelici gob (jurčki) * 4 žlice temne sojine omake * 1 jajce * začimbe: peteršilj, limonska trava, zeleni poper, koriander, česen, ingver, čili, kurkuma, sol OPIS POSTOPKA: V posodi segrejemo kokosovo olje. Česen ter ingver nasekljamo in dodamo vročemu olju. Začinimo s čilijem, ko česen zadiši dodamo nasekljano čebulo. Vso potrebno zelenjavo prej pripravimo: umijemo in narežemo na paličice. V posodo dodamo najprej gobe, malo prepražimo in čez minutko ali dve dodamo bambus/zeleno, ter pražimo še kako minuto (vmes premešamo). Zalijemo z vodo - približno 1 liter vode. Dodamo korenje, piščanca narezanega na majhne koške, sojino omako ter pustimo vreti nekaj minut. Po okusu še začinimo. Ko so koščki piščanca kuhani, dodamo še jajčko. Jajce prej razžvrkljamo v posodici in ga počasi dodajamo juhi, ki jo vmes mešamo. ČAS PRIPRAVE: 1 hRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek