Slivovi cmoki iz brezglutenske moke za prste obliznit
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Slivovi cmoki iz brezglutenske moke za prste obliznit

SESTAVINE:

* 1 jajce

* 300 g nepasirane skute

* 200 g brezglutenske moke (na bazi krompirja)

* 100 g fino mlete kokosove moke

* ščep himalajske soli

Nadev: * slive

Posip: * 100 g mletih mandljev

* cimet



OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo jajce, dodamo skuto, brezglutensko in kokosovo moko ter ščep soli. Vse skupaj zgnetimo v testo in razvaljamo. Testo razdelimo na približno 10 enakomernih delov in ga sploščimo. Na sredino dodamo slivo in jo oblikujemo v cmok tako, da je v celoti obdana s testom. V veliki posodi zavremo vodo in postopoma dodajamo cmoke. Cmoke kuhamo približno 10-15 minut, dokler ne priplavajo na površje. V ponvi raztopimo kokosovo maščobo in na hitro popražimo mlete mandlje. Ko so cmoki skuhani jih vzamemo iz vode in odcedimo. Nato jih povaljamo v mandljevih drobtinah in posipamo s cimetom. Takoj postrežemo in uživamo. Nasvet: pri pripravi cmokov bodite pozorni, da lahko testo lepo oblikujete. Če je masa preveč lepljiva, dodajte brezglutensko ali kokosovo moko.

ČAS PRIPRAVE: 45 minut (30 minut priprave, 15 minut kuhanja)

RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat


,* 1 jajce ,* 300 g nepasirane skute ,* 200 g brezglutenske moke (na bazi krompirja) ,* 100 g fino mlete kokosove moke ,* ščep himalajske soli , V posodi zmešamo jajce, dodamo skuto, brezglutensko in kokosovo moko ter ščep soli. Vse skupaj zgnetimo v testo in razvaljamo. Testo razdelimo na približno 10 enakomernih delov in ga sploščimo. Na sredino dodamo slivo in jo oblikujemo v cmok tako, da je v celoti obdana s testom. V veliki posodi zavremo vodo in postopoma dodajamo cmoke. Cmoke kuhamo približno 10-15 minut, dokler ne priplavajo na površje. V ponvi raztopimo kokosovo maščobo in na hitro popražimo mlete mandlje. Ko so cmoki skuhani jih vzamemo iz vode in odcedimo. Nato jih povaljamo v mandljevih drobtinah in posipamo s cimetom. Takoj postrežemo in uživamo. Nasvet: pri pripravi cmokov bodite pozorni, da lahko testo lepo oblikujete. Če je masa preveč lepljiva, dodajte brezglutensko ali kokosovo moko.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.